Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken teollinen ekosysteemi vakuutti opetusministeri Li Anderssonin

Opetusministeri, Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson oli vaikuttunut Äänekosken teollisuuden monipuolisuudesta ja piti hyvänä että teollisuus on asettanut itselleen kunnianhimoiset ympäristötavoitteet.

– On ollut suomalainen ikuisuuskysymys saada tehtyä entistä korkeamman jalostusasteen metsätaloustuotteita. Äänekosken kehittämässä ekosysteemissa tällaisten uusien tuotteiden luomisessa ollaan varsin pitkällä, kommentoi ministeri Andersson vieraillessaan perjantaina Metsä Groupin biotuotetehtaalla Äänekoskella.

– Erityisesti tekstiilikuidun mahdollisuudet vaikuttivat kiinnostavilta.

– Yhtiön kestävän kehityksen suunnitelmat näyttävät kunnianhimoisilta. Puun käytön sivuvirtoja pyritään hyödyntämään tulevaisuudessa sataprosenttisesti, huomioi ministeri Andersson.

Ministerin Äänekosken vierailu oli osa vasemmistoliiton Reilu siirtymä – uutta työtä tulevaisuuteen -kiertuetta. Äänekosken lisäksi tutustumiskohteina olivat GreenGarbo ja Mustankorkean biokaasulaitos Jyväskylässä. Kietueella käytävät keskustelut ja teollisuudelta kerätty palaute hyödynnetään vasemmistoliiton ohjelmatyössä.