Äänekosken lukiolaiset valloittivat kummiyritykset – yrittäjyysviikko on edelläkävijä Keski-Suomessa

Äänekosken lukiolla on meneillään yrittäjyysviikko ja nuoret järjestävät ohjelmaa viidessä kummiyrityksessä: K-Citymarketissa, S-marketissa, Kesport Niskasella, Powerissa ja K-Raudassa.

Työelämä- ja yrittäjyysopetuksessa on mukana 100 ensimmäisen vuoden lukiolaista. Yhteistyö kummiyritysten kanssa jatkuu koko lukio-opiskeluiden ajan.

Pyrkimyksenä on tarjota oikeaa tekemistä oikeissa yrityksissä ja antaa valmiuksia työelämään teoriapainotteisen lukio-opetuksen ohella.

Lukiolaiset ovat suunnitelleet tapahtumia yhdessä yritysten kanssa.

Tämänkaltaista tekemistä ei ole tässä laajuudessa ollut aiemmin koko Keski-Suomessa, kertoo koordinaattorina toimiva opettaja Mika Matilainen.

– Yrittäjyyden opintosuunnitelma valmistuu tämän vuoden aikana ja ensi vuonna yrittäjyyskurssien määrä nousee. Sisältöä mietitään yhdessä yritysten kanssa.

– Tällainen toiminta nostaa koko kaupungin elinvoimaa. Tämä on lukion näkyvimpiä viikkoja. Ajatuksena on näyttää myös, että Äänekosken kokoisessa kaupungissa on paljon sellaista, mitä isoissa kaupungeissa ei välttämättä ole.

Äänekosken K-Citymarketissa työskentelivät torstaina omassa vuorossaan Vili Tarvainen, Moona Väisänen, Iina Savolainen, Janne Pitkänen, Janette Heinonen ja Juhani Hintikka. Tarjolla oli munkkimyyntiä ja lapsille ilmapalloja sekä pianomusiikkia. Nuoret ovat saaneet itse suunnitella tehtävät kauppias Mika Lankisen kanssa ja totesivat suunnittelun ja toteutuksen olleen kiinnostavaa ja mukavaa.

– Kivaa vaihtelua koulussa istumiseen!

Äänekosken S-marketissa oli tarjolla puuhapolku lapsille ja hattaraa.

Simaa maistattivat Eelis Ahonen, Aapo Aaltonen, Roope Riihimäki ja Janna Haapanen. He kertoivat, että oli mielenkiintoista tehdä asiakaspalvelutyötä.

Asiakkaiden kohtaaminen tuntui helpolta, kun tietää mitä tekee ja kavereista saa taustatukea.

– Tässä on oppinut kyllä organisointia, on pitänyt tehdä monta asiaa yhtä aikaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut