Ylityö- ja vuoronvaihtokielto näkyy Äänekoskella - etenkin päiväpolin fysioterapiassa ja iltaisin ensiavussa

Potilaita kehotetaan hakeutumaan päivystykseen ja ensiapuun hyvissä ajoin ennen palveluiden sulkeutumista, jos ennakointi vain on mahdollista.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto vaikuttaa Äänekosken terveyskeskuksen palveluihin.

Tehy ja Super ovat julistaneet koko kunta-alalle 20. huhtikuuta alkaen ylityö- ja vuoronvaihtokiellon, joka on voimassa toistaiseksi.

Äänekosken kaupunki tiedottaa, että työtaisteluista aiheutuva ylityö- ja vuoronvaihtokielto näkyy nyt Äänekosken vastaanottotoiminnassa erityisesti päiväpolin fysioterapiassa sekä ensiavussa iltaisin. Päiväpolin fysioterapiapalvelu suljetaan tilanteesta johtuen kello 14.30 ja ruuhkatilanteessa mahdollisesti jo aiemmin.

Tilanne vaikuttaa myös päivystykseen ja ensiapuun. Potilaita kehotetaan hakeutumaan päivystykseen ja ensiapuun hyvissä ajoin ennen päivystyksen ja ensiavun sulkeutumista, jos ennakointi vain on mahdollista. Päivystys ja ensiapu sulkeutuvat illalla kello 18.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ja Sairaala Novan toimintaan vakuttaa Tehyn ja Superin työtaistelutoimien lisäksi myös eilen tiistaina alkanut JHL:n lakko. Sairaalaan saapuvia kehotetaan varautumaan odotusaikojen pidentymisiin. Myös vastaanotoilla puhelinpalveluissa voi olla haasteita, eikä saapuviin puheluihin ennätetä vastaamaan heti.

Lakko vaikuttaa Sairaala Novassa erityisesti leikkaustoimintaan, välinehuoltoon, osastonsihteeripalveluihin, puhtauspalveluihin, potilasruokailuun, postin käsittelyyn ja sisäiseen kuljetukseen.

Sairaanhoitopiiristä tiedotetaan, että lakon vuoksi leikkaustoimintaa joudutaan supistamaan. Leikkausten peruminen potilaille tapahtuu soittamalla tai tekstiviestillä. Mikäli peruutusilmoitusta ei tule, leikkaukseen voi saapua normaalisti. Henkeä ja terveyttä uhkaavien tilanteiden kiireellinen leikkaushoito pystytään turvaamaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut