Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken politiikassa kuohahti taas - valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Riikka Happo erosi Vasemmistoliitosta ja hyppää Maltillisiin

Äänekoskelainen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Riikka Happo on eronnut Vasemmistoliitosta sekä Äänekosken Vasemmistoliiton valtuustoryhmästä.

Happo kertoi perjantaina julkisuuteen antamassa tiedotteessaan, että päätös kypsyi ajan myötä.

– Mutta lopulta päätös oli hyvin selkeä ja helppo. Olen lähtenyt aikoinaan mukaan kuntapolitiikkaan kaupunkilaisten ääneksi, en niinkään vasemmistolaisen ideologian eteenpäin viejäksi. Mielestäni minkäänlainen ääriajattelu ja totaalinen tiettyyn muottiin vangitseminen ei edistä asioiden eteenpäin viemistä, hyvää keskutelukulttuuria tai avointa ilmapiiriä. Olen ajautunut tilanteeseen, jossa koen etten saa toimia samana pysyneiden arvojeni pohjalta ja minua painostetaan vahvasti muottiin, johon en kuulu, Happo kirjoittaa tiedotteessaan.

Hän kokee, että on oikein myös äänestäjiä kohtaan tehdä muutoksia, jos hän ei pysty ajamaan heidän asioitaan.

– Olen kerran jos toisenkin maininnut, että puolueet pitäisi lailla kieltää ja ajettaisiin vaan asioita asioina. No tämä lienee kaunis ajatus, mutta sitä lähimmäksi pääsen siirtymällä Äänekosken Maltilliset-puolueeseen.Koen että nyt pystyn hengittämään rauhassa ja tekemään päätöksiä itsestäni, en painostuksesta tai tietystä ideologiasta käsin, Happo kokee.

Hän kertoo aikovansa hoitaa nykyiset luottamustoimet loppuun saakka.