Mielipide: | Asukkailla on asiaa valtuutetuille – kiinnostaako ketään?

Liimattalan tuulivoiman 2-vaiheen kaavaan sai jättää mielipiteensä perjantaina 13.5.2022 kuukauden esilläolon viimeisenä päivänä. Vain 2 päivässä Liimattalan tuulivoimahanketta vastustavan mielipiteen allekirjoitti 222 asukasta.

Muutama valtuutettu on kommentoinut Liimattalan tuulivoimaloita vastustavia asukkaita väittämällä, että ”siellä muutama äänekäs foliohattu/kukkahattutäti puhuu höpöjä”. Tällainen halventaa, loukkaa ja vähättelee asukkaita, joita myös äänestäjiksi kutsutaan. Nämä 222 allekirjoittajaa ovat nuoria, vanhoja, lapsiperheellisiä, eläkeläisiä, yrittäjiä, eri alan ammattilaisia, äänekoskelaisia syntyjään kuten myös muualta muuttaneita ja varmastikin kaikkien puolueiden äänestäjiä. Eli hyvin heterogeeninen otos kaupungin asukkaista; eikä ainoastaan Liimattalasta. Ei siis missään tapauksessa höperöjä foliopäitä, vaan asukkaita, jotka ovat ottaneet tuulivoima-asioista selvää.

Onko 222 paljon vai vähän? Kukin valtuutettu voi pohtia tätä itsekseen ja suhteuttaa lukumäärää viime vaaleissa saamaan äänisaaliiseensa.

Äänekosken ääniharava oli kansanedustajamme Juho Kautto 336 äänellä, toisena oli kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kari Kiiskinen 277 äänellä ja kolmas Tommi Lunttila 206 ääntä. Yli 150 äänen heidän lisäkseen pääsi vain 5 valtuutettua. Varsinaiseksi valtuutetuksi pääsi alimmillaan 56 äänellä ja varavaltuutetuksi alimmillaan 19 äänellä.

Me asukkaat haluamme tässä samalla muistuttaa valtuutettuja myös 31.1.2022 Sisä-Suomen lehdessä ja Äksässä julkaistusta mielipidekirjoituksesta, jonka allekirjoitti 374 kaupunkilaista.

Valtuutetut saivat sen myös sähköpostilla. Siinä vetosimme kaupungin päättäjiin, että Liimattalan tuulivoimaloiden kaavahanke hylättäisiin valtuustossa. Kirjoituksessa kävimme myös läpi ehdokkaiden vaalilupaukset. Jos nämä 374 allekirjoittajaa keskittäisivät vaaleissa äänensä yhdelle ehdokkaalle, hänestä tulisi kaupungin uusi ääniharava.

Me asukkaat kysyimme valtuutetuilta sekä paikallislehdissä (25.8.2021) että sähköpostitse kysymyksen: ”Pidätkö vai petätkö vaalilupauksesi, valtuutettu?”. Enimmäkseen valtuutetut eivät ole vaivautuneet vastaamaan, paitsi osa keskustan, perussuomalaisten ja maltillisten valtuutetuista. Heille kiitos, että ovat kiinnostuneita asukkaista ja heidän mielipiteistään. Liimattalan tuulivoimalan osayleiskaava on tulossa 13.6. käsittelyyn valtuustoon, jossa jokaisella 43 valtuutetulla on se yksi oma, henkilökohtainen ääni. Silloin näemme, kuka pitää lupauksensa ja kuka pettää?

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut