Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koskelan Tanssin näytöksessä nautittiin – tanssin ilo valaisi koronan jälkeisen kevään

Äänekoski on vahva tanssitaiteen kaupunki. Opiskelijoiden kevätnäytökset täyttivät Pankkari Areenan katsomon viime viikon keskiviikkona, lauantaina ja sunnuntaina. Estraadille pääsivät nappularyhmät sekä baletin, breakin, jazztanssin, showjazzin, katutanssin ja nykytanssin taitajat.

Kahden kevään koronatauon jälkeen niin tanssijat kuin yleisökin tuntui nauttivan täysillä tanssin riemusta. Ilon kiljahdukset ja rytmikkäät taputukset tuntuivat aidoilta.

– Korona-aikana pystyimme kuitenkin tarjoamaan lähiopetusta ensimmäisen koronakevään sulkua lukuunottamatta. Opiskelijoita on tanssissa mukana lähes kolmesataa, kertoi Koskelan tanssin johtava opettaja Hanna Savolainen.

Ennen koronaa opiskelijoita oli jonkin verran enemmän. Uuden vapautumisen myötä odotetaan tanssi-innostuksen kasvua.

Koleahko kevätsää tai Pankkarin kompelöt penkitkään eivät lannistaneet kevätnäytösten fiiliksiä. Taitavat tanssijat toteuttivat huikeita koreografioita ja sykähdyttävä ääni- ja kuvamaailma tuki koskettavia esityksiä ja niiden tarinoita.

– Ei se mennyt oikein hyvin, kritisoi eräs nuori tanssija oman esityksensä jälkeen salatyytyväinen hymy kasvoillaan.

Kyllä se meni hyvin.