Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimi-laivan kesä alkaa – vesillelaskutapahtuma perinnetelakalla

Keiteleen vesiliikenteen perinneyhdistyksen omistuksessa oleva höyryalus Toimi lasketaan vesille lauantaina 21. toukokuuta Suolahden perinnetelakalla.

Talven aikana Toimin konetta on kunnostettu ja alukseen on tehty uudet ikkunat Poken tiloissa Äänekoskella.

– Meillä on tosi hyvä porukkahenki ja hommia on tehty yhdessä koko talvi. Nyt työtä tehdään päivittäin telakka-alueella, jotta saamme kaikki kuntoon ennen juhlapäivää, kertoo perinneyhdistyksen puheenjohtaja Matti Hämäläinen.

Vesillelaskupahtuman alkuaallot liplattivat vuosi sitten koronan rajoittaessa yleisömäärää, mutta tänä vuonna otetaan vahinko takaisin ja kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita paikalle.

Perinnelaivat ja koko telakka-alue ovat kiinnostavia ja niihin jokainen voi tapahtuman aikana tutustua omien mieltymysten mukaan.

Keiteleen rantamaisemaan kuuluvat musiikki ja laulu. Niitä tänä vuonna tarjoavat Veeti Tarvainen ja Sumiaisten seudun harmonikat sekä Semmareista tuttu Joel Linna.

– Hienoa tulla mukaan tapahtumaan. Olen nähnyt viime vuoden tilaisuudesta videoita, kun en silloin päässyt paikalle. Siis Toimi-laiva on minullekin uusi tuttavuus, Joel Linna toteaa.

Linna on Keiteleen perinneyhdistyksen jäsen ja hän myös ilahduttaa paikalletulevia sooloesityksellään.

– Mies ja kitara ja yksi laulu. Toimi-laiva on erottamaton osa Suomen järvi- ja kulttuurimaisemaa. Keiteleen rannalla ja Toimi-laivan vieressä sopiva laulu on Kappale kauneinta Suomea.

Vesillelaskutapahtumassa julkistetaan myös Vuoden 2022 Toimija. Vuosi sitten Vuoden Toimijaksi valittiin telakan isä ja höyrymies Pekka Pulkkinen.

Vesillelaskutilaisuudessa on kahvio, jonka vapaaehtoinen maksu käytetään Toimi-laivan kunnostukseen.

Vesillelasku-tapahtuma on lauantaina 21.5. klo 12-14. Järjestelyistä vastaa Keiteleen vesiliikenteen perinneyhdistys.