Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalastukselle on kysyntää – Äänekosken Osakaskunnan järjestämä kalastustapahtuma houkutteli yli 270 koululaista Pankkarille

Valtakunnallista kalastuspäivää vietetään 18. toukokuuta ja sen tarkoituksena on lisätä lasten ja nuorten tietoisuutta kalastuksesta sekä edistää monipuolista kalankäyttöä, kerrotaan Ahven.netin sivuilla. Äänekoskella päivää vietettiin aurinkoisissa tunnelmissa Pankkarin piha-alueella.

Tapahtuma oli kohdennettu Äänekosken peruskoulun 4.–6. luokkalaisille ja ilmoittautuneita paikalle olikin 272 henkilöä, kertoo Aki Lahtinen Äänekosken Osakaskunnasta ja toinen tapahtuman järjestäjistä. Hän kertoo myös, että tapahtumassa korostetaan kalastusturvallisuutta. Koululaisia valistettiinkin muun muassa pelastusliivien käytöstä, naskalien tärkeydestä pilkkiessä sekä siitä, että vesillä liikutaan päihteettömästi.

Äänekosken kalastuspäivässä olikin tarjolla monenmoista virikettä alakoululaisille. Järjestäjät Matti Rossi ja Aki Lahtinen olivat suunnitelleet kartan, josta löytyi yhdeksän eri rastia, joista jokaisella oli oma aktiviteettinsa. Rasteilla pääsi esimerkiksi onkimaan pintaongella, maistamaan loimulohta, seuraamaan eri kalojen fileerointia ja kuulemaan kalastusvälineistä ja -turvallisuudesta. Ruuaksi tarjoiltiin osallistujille kalakeittoa.

Koiviston koulun viidesluokkalainen Eevi innostuikin onginnasta ja onnistui nappaamaan koukkuunsa säynävän. Kalan painoksi arvioitiin 200-300 grammaa, eli ei mikään pikkusintti. Eevi kertoo kalastuksen olleen kivaa, mutta vähän huteraa. Saalis myös painoi kauheasti, toteaa Eevi. Niin kalastaminen kuin saaliin saaminenkin on hänelle tuttua.

– Aina sieltä tulee iso kala, Eevi kertoo.

Suolahden yhtenäiskoulun viidesluokkalaiset Hilma V, Helmi, Hilma T ja Hertta kertovat kalastuspäivän tapahtuman olevan hyvä juttu, vaikka kalastus ei kauheasti heitä kiinnostakaan. Kivaa on silti ollut ja mato-onginta oli hauskaa.

Kuudesluokkalaiset Nella, Irja ja Kati olivat jo ehtineet kiertää kaikki rastit ja nautiskelivat auringon lämmöstä Pankkarin parkkipaikalla. Heidän mielestään kalastaminen on mukavaa ja Kati kertookin käyvänsä kalassa kesällä lähes joka päivä. Koululaiset olivat oppineet myös uusia asioita muun muassa kalastusverkoista ja kalastuksen historiasta.

– Hauki ja made ei ole sama asia, kertoo Irja päällimmäisenä oppineensa.

Rossi ja Lahtinen toivovat, että tapahtuma innostaisi nuoria kalastamaan. Äänekoskella Naarakoskeen kalastuslupia oli ostettu viime vuonna noin 460 kappaletta ja kosken kävijäaktiivisuus on tuplaantunut koronan sivuvaikutuksena.

– Näyttää siltä, että kalastukselle on kysyntää ja hinta-laatusuhde kohdillaan, Matti Rossi Äänekosken Osakaskunnasta sanoo.