Äänekosken terveyskeskuksen käyttövesiputkistoissa ollut lukuisia vuotoja - vuosien kiistassa lvi-urakoitsijan kanssa sovintoesitys

Vuonna 2014 valmistuneesta Äänekosken terveyskeskuksesta on ilmennyt Äänekosken kaupungin mukaan rakennusvirhe. Rakennuksessa alkoi ilmetä jonkin aikaa rakennuksen valmistumisen jälkeen käyttövesiputkistojen vuotoja. Ensimmäinen vuodoista havaittiin rakennuksen kaksivuotisen takuuajan kuluessa.

Yhteensä vuotoja on havaittu kaupungin mukaan runsaat 20 kappaletta, joista viimeisin oli viime vuonna. Ongelma liittyy kaupungin mukaan eräiden hanajatkojen vaurioihin.

Julkisuuteen asia tuli nyt, sillä kaupunginhallitus päättää maanantaina kokouksessaan, hyväksyykö kaupunki Bravida Finland Oy:n kanssa valmistellun sovintoehdotuksen ja 30 000 euron kertakaikkisen korvauksen.

Äänekosken kaupunki teetti vuonna 2017 tutkimuksen terveyskeskuksen vesiputkien vuotoihin liittyen. Tutkimusselosteen perusteella kaupunki piti selvitettynä, että vuodot ovat seurausta rakennushankkeen lv-urakoitsijan Kiinteistötekniikka KS Kitek Oy:n tekemästä rakennusvirheestä.

Osapuolet ovat neuvotelleet kaupungin mukaan asiasta lukuisia kertoja sittemmin Kiinteistötekniikka KS Kitekin ostaneen Bravida Finland Oy:n kanssa.

Yhtiö on kaupungin mukaan kiistänyt vastuunsa vedoten varsinkin siihen, että kyseessä on yhtiön mukaan takuuajan jälkeinen asia ja että takuuajan jälkeisen vastuun edellytykset eivät yhtiön mukaan täyty. Yhtiön näkemyksen mukaan rakennusvirhettä ei ole.

Kaupunki valmistautui jo asian viemiseen käräjäoikeuteen, kunnes tänä keväänä neuvottelut johtivat sovintoesitykseen.

Sovintosopimuksella ei puolin, eikä toisin myönnettäisi toisen osapuolen vaatimuksia ja perusteita oikeiksi.

Bravida kuitenkin suorittaisi kaupungille kertakaikkisena korvauksena 30 000 euroa. Tämän jälkeen osapuolilla ei olisi mitään vaatimuksia toisiaan kohtaan urakkasopimukseen liittyen ja kaikki urakoitsijan vastuut päättyisivät. Kumpikin osapuoli vastaisi myös omista asiamies- ja selvittelykuluistaan.

Kaupungin johtavat viranhaltijat katsovat, että sovintoehdotuksen hyväksyminen olisi käräjöinnin sijaan kaupungin edun mukaista, vaikka kertakorvaus jäisi kaupungille aiheutuneita korjauskuluja pienemmäksi.

Kaupunki on korjauttanut vuodot omalla kustannuksellaan. Suorien korjauskulujen yhteismäärä on ollut kaupungin mukaan noin 55 000 euroa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut