Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nelivuotias Onni uskaltautui nosturiin – Biotalous- ja juustopäivät sekä yleismessut saivat vilskettä Äänekoskelle

Äänekosken Areena Pankkarilla käy kova kuhina, kun Biotalous- ja juustopäivät sekä yleismessut järjestetään taas. Paikalla on paljon eri järjestöjä ja esittelijöitä. Aktiviteetteja ja viihdykettä löytyy kaikenikäisille, vauvasta vaariin.

– Lapset on aina innoissaan tulossa paloauton kyytiin ja aikuisillekin on vähän tuntemattomampaa tämä meidän toiminta, kun yleensä näkee meitä vain hälytyksellä, kerrotaan Äänekosken VPK:n pisteeltä.

Messuilla on mukana myös Äänekosken Kiinteistöhuolto, joka tarjoaa mahdollisuuden päästä käymään nostokorissa parinkymmenen metrin korkeudessa. Nelivuotias Onni uskaltautuikin kokeilemaan nosturia äitinsä Tiina Suurosen kanssa.

– Ei jännittänyt yhtään, kertoo Onni, kun he pääsivät takaisin maankamaralle.

Suurosen mielestä messuilla on ollut mukava tunnelma ja paljon tekemistä etenkin lapsille ja ikäihmisille. Hänestä on hienoa, että Äänekoskella järjestetään tapahtumia, kuten Biotalous ja -juustopäivät.

– Kivaa on ollut ja mukava että sattui näin nätti päivä, sanoo Suuronen.

Paikalla oli myös Kesäkaara, joka on Äänekosken nuorisopalveluiden ylläpitämä liikkuva nuorisotyö. Kesäkaaran pisteellä pääsi kokeilemaan sumopukuja ja jousipyssyä sekä tutkailemaan lähimaastoa metallinpaljastimella.

Tyhjällä vatsalla ei messuilla tarvinnut olla, sillä ruokakojuja oli pystyssä monenlaisia ja niistä sai muun muassa grillimakkaraa ja lettuja niin suolaisella, kuin makeallakin täytteellä.

Pankkarin pihamaastossa on myös lava, jossa pääsee seuraamaan musisointia. Lauantaina 21.5. lavalla nähdään Kiuruveden iskelmäviikon Keski-Suomen laulukarsinnat, kerrotaan Biotalous- ja juustopäivien nettisivuilla.

Äänekosken Biotalous- ja juustopäivät sekä yleismessut järjestetään Äänekoski Areena Pankkarilla 20.-21.5. Messuille on vapaa pääsy ja ne ovat avoinna perjantaina kello 10-17 ja lauantaina kello 10-16. Tapahtumassa on paikalla monia Äänekoskelaisia toimijoita ja järjestöjä, livemusiikkia ja ruokatarjoilua.