Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken vastaanottokeskus aloitti toimintansa – äänekoskelaisilla kova halu auttaa

Äänekosken vastaanottokeskus on aloittanut toimintansa. Ensimmäiset asiakkaat ovat jo saapuneet Äänekoskelle.

Vastaanottokeskuksen on Maahanmuuttoviraston alaisena perustanut Suolahteen entisen Keski-Suomen opiston alueelle jyväskyläläinen Hemcare Oy. Vastaanottokeskukseen voidaan majoittaa yhteensä 250 henkilöä.

Lisäksi Äänekosken kaupungin omistama Ääneseudun Asunnot Oy on vuokrannut vastaanottokeskukselle toukokuun alusta alkaen 40 vuokra-asuntoa Äänekoskelta.

Asiakkaat pääsevät valmiiksi peruskalustettuihin ja varusteltuihin huoneistoihin, mutta kaikkea niistä ei kuitenkaan löydy.

– Äänekoskelaisilla onkin kova halu auttaa pakolaisia. Äänekosken vastaanottokeskukselta halutaan kuitenkin muistuttaa, että lahjoitukset tulee lähteä asiakkaiden tarpeista, toteaa Äänekosken kaupungin hallintojohtaja Aleksi Heikkilä kaupungin tiedotteessa.

Lahjoituksia varten on perustettu paikallisten toimijoiden kanssa Apua ukrainalaisille pakolaisille Ääneseudulla -Facebook-ryhmä, jossa ilmoitetaan vastaanottokeskuksen asiakkaiden toiveita ja koordinoidaan lahjoituksia.

Äänekosken kaupunki kartoittaa sopivaa tilaa lahjoituksia varten.

– Äänekosken kaupunki ja vastaanottokeskus eivät voi suoraan ottaa lahjoitettavaa tavaraa vastaan, Heikkilä muistuttaa.

Äänekosken kaupungin Ukrainan kriisin johtoryhmä linjasi kokouksessaan tänään, että kaupunki lahjoittaa vastaanottokeskuksen asiakkaille Äänekosken ja Suolahden uimahalleihin vapaalippuja.

Kaupunki huolehtii tulijoiden varhaiskasvatus- ja opetuspalveluista. Äänekosken päiväkodeissa ja kouluissa on jo valmistauduttu ukrainalaisten lasten ja nuorten tuloon. Myöhemmin asiakkaille tarjotaan myös kieli- tai kotoutumiskoulutusta.

Hemcare Oy on osa sosiaali- ja terveyspalveluja tuottavaa valtakunnallisesti toimivaa JST-konsernia.