Sumiaisten legendaarinen Poikamiespankki herää tänä kesänä henkiin kesäteatterin lavalla

Sumiaisten Poikamiespankki inspiroi nyt Etelä-Savossa. Hurissalon harrastajateatterissa harjoitellaan parhaillaan Tuija Pitkäsen käsikirjoittamaa Poikamiespankki-näytelmää, jonka taustalla on tarina Sumiaisten Poikamiespankista. Ensi-ilta on edessä kesäkuun lopulla.

– Hurissalon harrastajateatterilla on pitkät perinteet, toimimme osittain Puumalan kansalaisopiston ryhmänä ja ryhmä on jo yli 20 vuotta vanha, Hurissalon harrastajateatterin ohjaaja Ilkka Korhonen kertoo.

Poikamiespankki-näytelmään ryhmä päätyi pitkälti sen kirjoittajan tähden.

– Olemme tehneet aiemmin kaksi Tuija Pitkäsen käsikirjoittamaa näytelmää ja olemme pitäneet niistä. Hänellä on kyky kirjoittaa näytelmiinsä eläviä ihmisiä ja näytelmät eivät jää puskakomedioiksi, Korhonen sanoo.

Poikamiespankki oli aikoinaan Sumiaisten entisen kunnanjohtaja Esko Santalan idea, jonka tarkoituksena oli lievittää maaseudun poikamiesten yksinäisyyttä. Poikamiespankki keräsi paljon valtakunnallistakin huomiota mediassa.

– Sama ruljanssihan se on edelleen ihmisillä meneillään internetin ihmeellisessä maailmassa, Korhonen sanoo.

Hän kertoo, että Poikamiespankki on maaseudulle sijoittuva näytelmä, jossa tapahtumapaikkoina ovat kunnantalo ja tupa.

Tarina kertoo Lyyli Lemmetyisestä ja hänen elämänsä miehestä, taiteilija Kalle Kohosesta. Pariskunnan yhteiselon esteenä ovat Kohosen tyttäret, Kirsti ja Hilja.

– Millä konstilla Lyyli saisi nämä parkkiintuneet vanhat piiat maailmalle ja pois jaloista pyörimästä? Kunnanjohtaja Kekäläinen ja hänen perustamansa Poikamiespankki tulevat Lyylille kuin taivaan lahjana, näytelmän esittelyssä kerrotaan.

– Luvassa on perinteistä kesäteatteria ja toivon mukaan viihdyttävä parituntinen, Ilkka Korhonen sanoo.

Tänä kesänä Hurissalon teatterilaisillakin on edessään aiemmista vuosista hieman poikkeava teatterikesä.

– Iso karavaani nytkähtää liikkeelle ja se on ihan uutta, Korhonen sanoo.

Hurissalon harrastajateatteri tulee heinäkuussa esittämään Poikamiespankki-näytelmänsä Sumiaisiin.

– Joudumme varmasti improamaan jonkun verran, sillä meillä on normaalisti käytettävissä isohko näyttämö. Nyt esitys esitetään Harjulan pihamaalla. Vierailuidean keksi ja vierailua Sumiaisiin järjesteli kyläkauppa Voikukan kauppias. Yritämme päästä hyvissä ajoin Sumiasiin ennen lauantai-illan esitystä, jotta ehdimme tutustua paikkakuntaan.

Poikamiespankki-näytelmä Sumiaisissa Harjulassa 9.7. ja 10.7.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut