Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken kertopuutehdashanketta yritetään vauhdittaa - Metsä Fibre pyytää Henttalanmäen kaavan osittaista voimaantuloa

Metsä Fibre Oy on pyytänyt Äänekosken kaupungilta, että kaupunginhallitus määräisi Henttalanmäen asemakaavan tulemaan jo osittain voimaan. Metsä Fibre on maanomistajana alueella, jonne suunnitellaan kertopuutehdasta.

Kaavan edes osittainen vauhdittaminen kertoo Metsä Groupin halukkuudesta saada tehdashanke liikkeelle mahdollisimman pian, sillä Henttalanmäen kaavaa viivästyttäneen valituksen ratkaisua odotellaan Hämeenlinnan hallinto-oikeudesta syyskuun loppuun mennessä.

Äänekosken kaupunginvaltuusto hyväksyi viime joulukuussa tehdasrakentamisen lisäämisen Äänekoskelle mahdollistavan Henttalanmäen asemakaavan, mutta Suomen luonnonsuojeluliiton Keski-Suomen piiri ry teki kaavapäätöksestä valituksen hallinto-oikeuteen.

Valituksessa vaaditaan kaavapäätöksen kumoamista, uudelleen käsittelyä sekä koko kaava-alueen ja sen ympäristön liito-oravatilanteen kartoittamista useiden vuosien ajan.

Maanantaina kokoontuvalle Äänekosken kaupunginhallitukselle ehdotetaan, että se määräisi Henttalanmäen asemakaavan tulemaan osittain voimaan. Kaupunki katsoo muun muassa, että valituksen ei voida tosiasiallisesti katsoa kohdistuvan sellaiselle rakennetulle, maamuokatulle avoimelle alueelle, joka ei ole puustoista, koska se ei ole liito-oravalle mahdollista liikkumisen aluetta.

Kaava-alueella kyseisenlaista avointa aluetta on iso osa. Kaava on kaupungin mukaan perusteltua määrätä voimaan lukuun ottamatta aluetta, jota valitus voi koskea.

Kaavan osittaisesta voimaantulosta ei pystyisi valittamaan. Päätöksen täytäntöönpanon voi estää ainoastaan hallinto-oikeus.