Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uuden yläkoulun suunnittelu etenee Koulunmäellä kaavamuutoksella

Koulunmäen yhtenäiskoulun ympäristön asemakaavaa ollaan parhaillaan muuttamassa Äänekoskella. Kaavamuutoksella mahdollistetaan uuden yläkoulun rakentaminen.

Uutta koulua suunnitellaan nykyisen yläkoulurakennuksen paikalle. Rakentamisen ajan yläkoululaisten on tarkoitus käydä koulua väistötiloissa Teknologiakeskuksella Teollisuuskadulla.

Kaavaluonnoksessa Mikonraitti on linjattu uuteen kohtaan kulkemaan lähempää Liikuntataloa, jolloin uudelle koulurakennukselle ja sen pihajärjestelyille tulisi lisätilaa.

Paikoitustilaa on puolestaan tarkoitus lisätä Koulunmäenkadun varressa olevan parkkialueen viereiselle tontille.

Kaavamuutoksen lisäksi koulurakentamista edistetään parhaillaan tekemällä selvityksiä tilatarpeista. Yläkoulun lisäksi uuteen rakennukseen on tarkoitus mahduttaa myös nuorisotiloja sekä Ala-Keiteleen musiikkiopisto.

Jos lopullinen kaavamuutos saataisiin hyväksyttyä ensi keväänä, voisi rakentaminen käynnistyä vielä ensi vuonna. Uusi koulurakennus voisi olla tällöin valmis vuonna 2024.