Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällä viikolla juhlitaan valmistuneita: Äänekoskella valkolakin painoi päähänsä lähes 90 ylioppilasta

Tällä viikolla on juhlittu koulunsa päättäneitä, ammattiin valmistuneita ja ylioppilaita. Äänekosken lukion kevätjuhlassa valkolakin painoi päähänsä lähes 90 ylioppilasta.

Tänään juhlivat ylioppilaat ovat monien muiden opiskelijoiden tavoin vieneet opintojaan läpi pandemian aiheuttamissa poikkeusoloissa. Lukiossa keskityttiin poikkeusaikana erityisesti osallisuuden ja yhteisöllisyyden lisäämiseen.

– On tärkeää kuulua joukkoon. Ketään ei jätetä, totesi lukion rehtori Jaana Tani juhlapuheessaan.

– Tärkeintä on myös sydämen sivistys, mikä ei näy aina päättötodistuksessa. Nuorten pitää uskoa itseensä. Carpe diem – tartu hetkeen.

Vaikka maailmaa varjostaa uusi uhka, Ukrainan sota, Tani korosti, että kaikesta selvitään vain toimimalla yhdessä vääryyttä ja epäoikeudenmukaisuutta vastaan.

Lukion kevätjuhlassa kuultiin myös lukion oman bändin huikeita esityksiä sekä lakitettiin riemuylioppilaat. Oppilaskunnan terveiset kertoi Akusti Väisänen. Juhlapuheet pitivät myös tuore ylioppilas Anni Hyytiäinen sekä riemuylioppilas Helena Ylisipola.