Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kertopuutehtaan rakentamisen mahdollistava Henttalanmäen kaava tulee jo osittain voimaan

Äänekosken kaupunginhallitus on määrännyt Henttalanmäen asemakaavan osittain voimaan ennen kaavan varsinaista lainvoimaisuutta.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi viime joulukuussa tehdasrakentamisen lisäämisen Äänekoskelle mahdollistavan Henttalanmäen asemakaavan, mutta Suomen luonnonsuojeluliiton Keski-Suomen piiri ry teki päätöksestä valituksen hallinto-oikeuteen liito-oraviin liittyen.

Henttalanmäkeen suunnitellaan kertopuutehdasta ja hanketta on vauhdittanut maanomistajana alueella oleva Metsä Fibre pyytämällä hiljattain Henttalanmäen asemakaavan osittaista voimaantuloa kaupungilta.

Kaupunki katsoo muun muassa, että Suomen luonnonsuojeluliiton Keski-Suomen piirin valituksen ei voida tosiasiallisesti katsoa kohdistuvan sellaiselle rakennetulle, maamuokatulle avoimelle alueelle, joka ei ole puustoista, koska se ei ole liito-oravalle mahdollista liikkumisen aluetta.

Kaava-alueella kyseisenlaista avointa aluetta on kaupungin mukaan iso osa. Kaava on siten kaupungin mukaan perusteltua määrätä voimaan lukuun ottamatta aluetta, jota valitus voi koskea.

Kaavan osittaisesta voimaantulosta ei pysty valittamaan. Päätöksen täytäntöönpanon voisi estää ainoastaan hallinto-oikeus.

Hallinto-oikeuden lopullista ratkaisua koko kaavaan liittyen odotellaan syyskuun loppuun mennessä.