Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huuhan liikennepuisto täyttyi avajaispäivänä vauhdin hurmasta

Äänekosken Huuhan liikennepuisto aukesi tänään, 9.6. ja vauhdin hurmasta nauttivia lapsia olikin paikalla paljon. Lähes ruuhkaksi asti.

– On menoa, monta ajokorttia on keretty myöntää tänään, kertoo eräs liikkennepoliisina toimivista koulunkäynninohjaajista.

Ajokortin saa, kun suorittaa ajokokeen, jossa pitää osata kertoa, mitä puiston liikennemerkit tarkoittavat. Samalla lailla siis kuin ajokokeessa yleensäkin. Eräs juuri ajokortin saanut kertoo, että suoritus oli jo tuttua kauraa, sillä kortti oli hänen neljäntensä.

Muutama läheltä piti -tilanne sekä pari peräänajoakin on aamun aikana sattunut, mutta niistä on selvitty vähentämällä vauhtia.

Ohjauksen ja järjestyksen lisäksi liikennepoliisit pitävät lapsista sekä aikuisista kirjanpitoa, jotta pysytään kärryillä siitä, kuinka monta henkeä puistossa kurvailee milloinkin.

– Huuhan puiston puhelinnumero on tänä kesänä ensimmäistä kertaa netissä. Siihen voi soittaa, jos epäilee oman lapsensa olevan vielä liikennepuistossa, vaikka tämän olisi pitänyt olla jo kotona. Myös muut toimijat, kuten siivouspalvelu saattaa soittaa siihen, kertoo eräs liikennepoliiseista.

Puiston edustalle on auennut kioski, josta saa muun muassa mehua ja jäätelöä, että jaksaa taas kurvailla. Aikuisillekin on tarjolla kahvia. Vieressä on myös WC.

Liikennepuisto on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8.30-15.30 säävarauksella.