Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pihtiputaan jokkiskisoissa reilusti kuskeja ympäri maata

Äänekosken Urheiluautoilijat järjestää tulevana sunnuntaina 19.6. Kosken Varaosapojat JM eli jokamiesluokan autokilpailun Pihtiputaalla Haapavuoren moottoriradalla.

Kilpailuun starttaa kaikkiaan 188 kuljettajaa ympäri maata, mikä on järjestäjälle positiivinen yllätys. Kilpailussa ajetaan kuusi luokkaa ja se alkaa kello 10. Osallistujalistan mukaan kisaan on starttaamassa myös nelinkertainen MM-rallin hopeamies Mikko Hirvonen, joka edustaa Kannonkosken Moottorikerho/Urheiluautoilijoita.

Jokamiehenluokka eli Jokkis on Suomen autourheilun kansallisen lajiliiton mukaan harrastajamääriltään suurin autourheilulaji. Suhteellisen vapaat tekniset säännöt mahdollistavat kilpailussa käytetyn auton rakentamisen lähes kaikista siviililiikenteessä käytettävistä autoista. Kilpailuun osallistuvat autot ovat sääntöjen mukaan myyntivelvoitteen alla. Näin ollen kilpailun jälkeen käytävässä ostotarjousmenettelyssä, autot ovat kaikkien kilpailijalisenssin ja lajitutkinnon omaavien harrastajien ostettavissa.