Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekoskella järjestetään ensimmäistä kertaa pride-tapahtuma – sateenkaariliputuksesta jätettiin valtuustoaloite

Äänekoskella järjestetään pride-tapahtuma ensimmäistä kertaa kaupungin historiassa. Tapahtuma pidetään 27. heinäkuuta Ääniä Festivaalien aikaan. Kaupunginvaltuutettu Pilvi Honka (vihr.) jätti kymmenen muun valtuutetun allekirjoittaman valtuustoaloitteen sateenkaariliputuksesta. Valtuustoaloitteessa esitetään, että tapahtumapäivänä Äänekosken kaupungintalon edustalle salkoihin nostettaisiin sateenkaarilippu merkiksi kaupungin sitoutumisesta yhdenvertaisuuden, tasa-arvon sekä ihmisoikeuksien edistämiseen toiminnassaan. Aloitteessa sanotaan myös, että lipun nostaminen salkoon olisi viesti siitä, että Äänekoskella halutaan huolehtia jokaiselle kaupungissa asuvalle ja kaupunkiin muuttavalle ihmiselle turvallinen arki.

Pride-tapahtuman järjestävät yksityiset ihmiset, Ääniä Festivaalien väki sekä jo Äänekoskelta pois muuttaneita sateenkaari-ihmisiä, kertoo Pilvi Honka, yksi tapahtuman järjestäjistä.

– Tapahtuma on hyvä avaus tämänkaltaisille asioille. Ideana tapahtuma on tärkeä järjestää. Äänekoskella on ollut kuolettavan hiljainen ilmapiiri näiden asioiden suhteen, eikä sateenkaarilipusta ole ollut puhettakaan.

– Valtuustoaloite sateenkaariliputuksesta herätti keskustelua. Suoraan sanoen yllätti, kuinka nahkea ja ennakkoluuloinen suhtautuminen osalla valtuutetuista oli asiaan, Honka kertoo.

Vaikka pride-tapahtumaa ei olekaan ennen järjestetty Äänekoskella, on nuorisovaltuusto järjestänyt muutamia tapahtumia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluville sekä heidän läheisilleen.

Tapahtuman sisältö tarkentuu myöhemmin.

Kaupunginhallitus päättää maanantaina sateenkaariliputuksen järjestämisestä Äänekosken kaupungintalon edustalla 27.7.

Edit. 16.6. 10.20: Lisätty kaupunginhallituksen osuus sekä valtuustoaloitteen allekirjoittaneiden valtuutettujen määrä.