Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ääneseudun Pohjola-Norden avasi yhteyksiä Norjaan

Pohjoismainen yhteistyö tulee painottumaan nuorisoon.

Suolahden-Äänekosken Pohjola-Norden -yhdistyksen valtuuskunta osallistui viikonloppuna pohjoismaiseen ystävyyskuntien kokoukseen Eidsvollissa Norjassa. Tapahtumassa vietettiin samalla Eidsvollin kansankäräjien, Eidsvatingetin 1000-vuotisjuhlaa.

– Suomalainen delegaatiomme on täällä tänään sanomassa, että pohjoismainen yhteistyö ei ole itsestäänselvyys. Tarvitsemme kulttuurivaihtoa, totesi Ääneseudun edustajana lauantain iltajuhlassa puhunut Marjatta Huhta.

– Meidän on annettava nuorille kokemus pohjoismaisista ystävistä. Ja miten helppoa on saada vihjeitä ja neuvoja kun on ystäviä Pohjolassa.

Perjantaista sunnuntaihin kestäneessä tapahtumassa solmittiin uudelleen kontakteja eri Pohjoismaiden kesken. Uutta alkua haettiin aivan käytännön tasolla. Mervi Matero-Puttonen ja Elina Pasanen saivat lupauksen yhteistyö käynnistämisestä Øvre Romeriken ja Konneveden koululuokkien välillä.

Juhlaan osallistunut Norjan Norden-järjestön johtaja, kansanedustaja Tone Trøn yhtyi ääneseutulaisten toiveeseen toiminnan painopisteen suuntaamisesta nuorisoon.