Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekoskella päätetään maanantaina uudelleen sateenkaariliputuksesta

Äänekoskella käsitellään tulevana maanantaina uudelleen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Pride-tapahtuman mahdollista sateenkaariliputusta.

Valtuutettu Pilvi Honka (vihr.) teki aikaisemmin valtuuston kokouksessa kymmenen muun valtuutetun allekirjoittaman valtuustoaloitteen sateenkaariliputuksen järjestämisestä kaupungintalolla 27.7. Tuolloin Äänekoskella järjestetään ensimmäisen kerran Pride-tapahtuma.

Äänekosken kaupunginhallitus päätti juhannuksen alla äänestyksen jälkeen, ettei kaupunki järjestä sateenkaariliputusta ennen kuin kaupungille valmistellaan erillinen liputussuunnitelma. Samassa yhteydessä haluttiin pohtia myös mahdollisen vaakuna- tai logoviirin teettämistä kaupungin käyttöön

Nyt suunnitelma on valmistunut ja se esitellään hallitukselle jo tulevana maanantaina.

Virallisten ja vakiintuneiden liputuspäivien lisäksi Äänekoskelle esitetään kolmea muuta liputuspäivää.

Yksi päivistä olisi Äänekoskella toteutettava seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Pride-tapahtuman päivä ja liputus toteutettaisiin kaupungintalolla seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen sateenkaarilipulla.

Lisäksi liputuspäiväksi tulisi romanien kansallispäivä 8. huhtikuuta, jolloin kaupungintalolla käytettäisiin Suomen lipun rinnalla romanien lippua.

Ylimääräisiksi Suomen lipulla liputettaviksi päiväksi merkittäisiin myös päivät, jolloin toimitetaan aluevaalit sekä mahdolliset hyvinvointialueen tai kunnan neuvoa-antavat kansanäänestykset.

Hallitukselle ehdotetaan myös, että luonnos tai luonnokset kaupungille teetettävästä, kaupungin vaakunaa tai logoa kantavasta isännänviiristä tai vastaavasta laitettaisiin vireille, jolloin hallitus voisi päättää viirin teettämisestä 14. lokakuuta mennessä.