Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekoski tarjoaa kesällä ilmaisia sähköpyöriä – "Mahtava huomata, että ihmiset ovat löytäneet uuden liikkumismuodon"

Äänekosken kaupunki tarjoaa kesällä 2022 matkailijoiden ja asukkaiden käyttöön ilmaisia sähköpyöriä.

Kiinnostusta sähköpyörien käyttöön testattiin viime kesänä. Positiivisen käyttäjäpalautteen perusteella Äänekosken kaupunki päätti tilata lisää sähköpyöriä. Kuntalaisten käytössä on nyt kesällä kuusi pyörää.

Pyörät ovat lainattavissa heinäkuun alusta elokuun loppuun. Pyöriä voi lainata neljästä eri paikkaa: Lintulahden Nesteeltä Konginkankaalta, Kyläkauppa Voikukasta Sumiaisista, Suolahden jäähallista sekä Cafe Rantapuistosta Äänekosken keskustasta.

Pyöriä ei voi varata etukäteen ja ne on tarkoitettu lyhytaikaiseen käyttöön, kuten kaupassa käymisen avuksi tai kaupunkiin tutustumiseen. Pyöriä lainatessa tulee aina täyttää vastuuvapautuslomake, jonka saa pyöriä lainaavan yrityksen henkilökunnalta.

– Sähköpyörien kysyntä markkinoilla on kovaa, minkä vuoksi myös Äänekosken kaupungin uusien pyörien hankinta viivästyi suunnitellusta. Mahtava huomata, että ihmiset ovat löytäneet uuden liikkumismuodon ja haluavat kokeilla uusia välineitä. Ilmaisten sähköpyörien avulla vastataan erityisesti matkailijoiden ja vapaa-ajan asukkaiden kasvaviin tarpeisiin. Esimerkiksi veneellä kaupunkiin saapuvat pääsevät pyörillä helposti asioimaan, kertoo matkailu- ja markkinointiasiantuntija Milla Hytönen tiedotteessa.