Yli sata Äänekosken vastaanottokeskuksen asiakasta osallistui työllisyystapaamiseen – mikä tahansa työ kelpaa

Äänekosken kaupungintalolla järjestettyyn vieraskielisten työnhakijoiden työllisyystapaamiseen, eli miittiin, osallistui yli sata henkeä eilen torstaina.

Äänekosken työllisyyspäällikkö Riikka Hytönen kertoo kaupungin tiedotteessa, että asennetta ja motivaatiota töihin löytyy runsaasti.

– Suurin osa osallistujista oli nuoria aikuisia, korkeasti koulutettujakin, ja tulijat ovat valmiita ottamaan mitä tahansa töitä, sanoo Hytönen.

Tapaamisessa osallistujat rekisteröityivät Migrin, eli maahanmuuttoviraston henkilökortilla TE-palveluiden järjestelmään ja ilmouttautuivat työttömiksi työnhakijoiksi.

Hytösen mukaan on tärkeää, että vieraskieliset työnhakijat ilmoittautuvat TE-palveluille, koska sillä tavoin kohtautetaan työnhakijoita ja -antajia. Sitä kautta Äänekoskelle voidaan saada tarpeeksi kieli- ja kotouttamiskoulutuksia, kertoo Hytönen tiedotteessa.

Miitissä oli mukana vapaaehtoisia venäjän kielen tulkkeja, mutta myös englannin kielellä pärjättiin, kerrotaan tiedotteessa. Työllisuustapahtuman järjesti Äänekosken kaupunki yhteistyössä Keski-Suomen TE-palveluiden kanssa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut