Sumiainen soi viikonloppuna sykähdyttävästi tihkusadekuuroista piittaamatta

– Tuntuu, että koko viikonlopun niin kyläläiset kuin lukuisat vieraatkin olivat iloisella ja avoimella mielellä uusien kohtaamisten äärellä, kuvaili yrittäjä Päivikki Linna, joka emännöi viikonloppuna tupaten täynnä olevaa leirintäaluetta, kahvila Korppua ja pop-up-ravintola Cantina Korppua. Cantinassa nautittiin lauantaina haukipihviä Dixie Paavojen tyylikkään torvimusiikin tahtiin.

– Sumiaisissa on hyvä spirit, hyvä henki. Ihmiset toimivat luontevan ystävällisesti, analysoi Rautalankafestarilla esiintyneen The Scaffolds-yhtyeen solisti Arto Vilkko ja jäi pohtimaan onko koronavuosista selviäminen nostanut omalta osaltaan avointa ilmapiiriä.

Nyt jo 16. kerran järjestetty Rautalankafestivaali SHAKE heräsi koronakatkoksesta, ja koulun rannan puistoon saapui yleisöä lähes aikaisempien vuosien malliin.

Raspikurkku Bablo kosketti festarikansaa balladeillaan ja illan päätti oululainen Express-yhtye.

– Meillä on tänään ollut tosi hyviä lämppäribändejä, avasi bändin laulusolisti Junnu Sippola hyvällä itsetunnolla, pilke silmäkulmassa, kun kello alkoi lähestyä puoltayötä.

Sumiainen soi koko viikonlopun perjantaista sunnuntaihin. Lauantain avasi Helmer Pesosen kokoama pelimanniyhtye, joka oli mahduttanut ohjelmistoonsa sumialaisten säveltäjien teoksia.

Köyhyyden kylän ja Veikon museon kyläpäivä oli jälleen todellinen suksee. Vanhan koneet ja laitteet kiinnostivat kansaa.

Kirkossa lauantaina järjestettyyn Esko Santalan muistotilaisuuteen saapui runsaasti väkeä. Yhteislauluna kuultiin Eskon suosikkilauluja, kuten Hopeinen kuu ja Hymni rakkaudelle.

Viikonlopun teemana ollutta rautalankaa jatkettiin sunnuntaina leirintäalueen rautalankakirkossa, missä esiintyi Maisa & Original Sound -yhtye.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut