Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kapeenkosken Jani ja Titta Himanko ovat Konneveden Koskien uudet yrittäjät

Konneveden Koskien uudeksi kumppaniyritykseksi on vuodesta 2023 eteenpäin valittu Konnevesi Travel Oy:n yrittäjät Jani ja Titta Himanko.

Konneveden koskireittiä ja Konneveden Kosket -brändiä hallinnoiva Kellankosken Voima Oy haki kumppaniyrittäjää kehittämään kalastus- ja luontomatkailua Konnevedelle.

– Hakuaikana koskireittiä kohtaan kohdistui merkittävästi mielenkiintoa ja yrittäjävalinta tehtiin useamman erittäin hyvän hakijan väliltä, kertoo Kellankosken Voima Oy:n toimitusjohtaja Riku Tulla Konneveden Koskien tiedotteessa.

– Nyt haluamme rakentaa Konneveden Koskista ja yleensäkin Konneveden luontomatkailusta houkuttelevaa kokonaisuutta alueen ainutlaatuiset luontoarvot huomioiden.

Himangoilla on jo entuudestaan vahva kokemus kalastusmatkailusta ja he toimivat myös Äänekosken Kapeenkosken yrittäjinä.

Jani Himanko tunnetaan myös kalastusaiheisista televisiotuotannoista, kuten Arktisista Vesistä.

– Meillä on nyt jo paljon kotimaisia asiakkaita, jotka kalastavat sekä Konnevedellä että Kapeenkoskella. Pääsemme tarjoamaan laadukasta kokonaisuutta myös muualle Eurooppaan, Himangot kertovat.

Konneveden Kosket on seitsemän kosken kokonaisuus Keski-Suomessa Konnevedellä. Konnevesi Travel Oy toimii kattavasti koskireitillä Siikakoskelta Hannulankoskelle saakka.

– Tavoitteenamme on parantaa koskien kalastusta paljolti kalastuspainetta vähentämällä. Kalastusvuorokausien määrää on tarkoitus vähentää, jolloin sekä taimen että kalastava asiakas hyötyvät ja kosket tulevat olemaan entistäkin kovemmassa iskussa. Myös majoituskapasiteettiin on luvassa lisäystä, Jani Himanko kertoo.

Konneveden Koskilla viime vuosien ajan jälleenmyyjänä toiminut Mieronvirta Oy keskittyy alueen tapahtumatuotantoon ja Siikakosken rannalle sijoittuvan Siikapirtin käytön kehittämiseen.