Ukrainalaisten ruokatapahtuma oli suurmenestys Äänekoskella: "Ihmisiä jonotti ovella jo kaksi tuntia ennen tapahtuman alkua"

Ukrainalaiset pakolaiset myivät itse valmistamiaan leivonnaisia ja ruokia Äänekoskella lauantaina järjestetyssä Slava Ukraini Pop Up ravintola- tapahtumassa.

Tapahtuman tarkoituksena oli antaa ukrainalaisille tilaisuus tutustuttaa suomalaisia ukrainalaiseen ruokakulttuuriin ja samalla tienata hieman rahaa. Kaikkiaan paikalla oli yksitoista ukrainalaista myyjää, jotka kaikki ovat kotimaassaan työskennelleet jollakin tavalla ruoanlaiton parissa.

Lana ja Jasmin Oghly olivat innoissaan myymässä leipomuksiaan Pop Up- tapahtumassa. Heidän pöydästään löytyi esimerkiksi perunapiirakoita, hedelmäpiirakkaa ja banaanikakkuja.

– On hienoa, kun suomalaiset tutustuvat rohkeasti ukrainalaiseen ruokakulttuuriin, Lana Oghly sanoi hymyillen.

Tällä tapahtumalla on varmasti vaikutusta siihen, että paikalliset uskaltavat lähestyä ukrainalaisia myös jatkossa.

Johanna Arho-Forsblom

Äiti ja tytär ovat ihastuneet suomalaisessa ruoassa erityisesti karjalanpiirakoihin.

– Ravintolan menestys oli huikea yllätys kaikille. Ihmisiä jonotti ovella jo kaksi tuntia ennen tapahtuman alkua, tilaisuuden järjestämiseen osallistunut Johanna Arho-Forsblom kertoi.

Äänekosken vanhan seurakuntatalon tilat täyttyivät ihmisistä ja iloinen puheensorina kuului ulos saakka.

Ravintolan monipuolinen tarjonta ja laadukkaat ruoat saivat paljon kehuja.

– Tällä tapahtumalla on varmasti vaikutusta siihen, että paikalliset uskaltavat lähestyä ukrainalaisia myös jatkossa, Arho-Forsblom pohti.

Hän uskoo, että myös ukrainalaiset itse uskaltavat lähteä muihinkin tapahtumiin näin hyvän menestyksen jälkeen.

– Ainakin kaikki olivat todella innoissaan lähdössä mukaan jo nyt ja myyjät olivat valtavan onnellisia ja tyytyväisiä asiakkaiden määrään, Johanna Arho-Forsblom lisäsi.

Jos kaikki palaset loksahtavat paikalleen, ukrainalaisten Pop up -ravintola Slava Ukraini on mukana ensi lauantaina Suolahden kyläpäivillä ja seuraavana perjantaina Elorieha-tapahtumassa Äänekosken Rantapuistossa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä