Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suolahden Kyläpäivät tuo viikonloppuna Wanhan Aseman tienoon täyteen tapahtumia

Suolahden Kyläpäivät järjestetään tänä vuonna tulevana viikonloppuna 6.-7. elokuuta. Koko Suolahden Wanhan Aseman ja ravintola Majakan välinen rantakaistale pursuaa tapahtumapisteitä, myyntikojuja ja esityksiä.

– Toivotaan, että kansa lähtee mukaan iloisella mielellä, kun koronakurimuskin näyttää nyt helpottaneen. Jossain muodossa olemme kyllä järjestäneet Kyläpäivät myös koronakesinä, toteaa Suolahden kyläyhdistyksen puheenjohtaja Terho Poikolainen.

Lauantain tiivis tapahtumapäivä alkaa klo 10. Päivät avaa Marko Tuhkanen.

Järjestöt esittelevät toimintaansa koko päivän. Järjestöjen pisteet on suunniteltu toiminnallisiksi, esimerkiksi Urhon osastolla pääsee kokeilemaan heittopelejä. Sumiaisten ja Laukaan Tupaswillan konemiesten traktorimarssit saapuvat alueelle puolenpäivän tietämissä. Esillä on myös vanhoja autoja. Lilli-juna kuljettaa lapsia ja lapsenmielisiä ympäri kaupunkitaajamaa pitkin päivää. Musiikista huolehtivat Alabama Riders -yhtye, Sumiaisten seudun harmonikat ja Veeti Tarvainen. Doris von Balkan viihdyttää lapsia.

Lättähattujuna liikennöi Äänekosken ja Suolahden välillä. SuviExpress-laiva tekee non-stop-risteilyjä tällä kertaa Wanhan Aseman rannasta.

Siirtolapuutarhassa voi vierailla koko lauantaipäivän ja Suolahden kirkko ja kirkkomuseo ovat avoinna klo 13 eteenpäin.

– Yksi päivän jännitysmomentteja lienee vuoden Uurastajan julkistaminen klo 12.30. Kyläyhdistys valitsi nyt kolmannen kerran oma alueen, Suolahden asiaa merkittävästi edistäneen henkilön, totesi Terho Poikolainen.

– Edellisinä vuosina valituiksi tulivat Leena Mäkinen ja Markku Waris.

Cafe Möljä ja ravintola Majakka palvelevat yleisöä. WildRiders Team -stuntshow nähdään satamassa klo 11 ja klo 14. Juhamatti viihdyttää ravintola Majakan illassa.

Sunnuntain ohjelmassa on perinteisesti seurakuntien Gospel-kirkko Wanhalla Asemalla klo 11. Ilpo Rossi esittää omia laulujaan, ja runopiiriläiset lausuvat pyhäpäivään sopivia tekstejä. Järjestelyissä ovat mukana Äänekosken seurakunta, Suolahden vapaaseurakunta ja Suolahden helluntaiseurakunta.