Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Loukkaantumiset ja sairastelu kurittavat yleisurheilun kärkinimiä – ÄU:n seurakisoissa idoleita seurattiin tarkkaan

Äänekosken Urheilijoiden seurakisat pidettiin keskiviikkona Liikuntapuiston tekonurmella, kun urheilukenttä on parhaillaan remontissa. Kisaamassa oli toistakymmentä innokasta pientä urheilijaa vanhempineen. Äänekosken Urheilijoiden yleisurheilujaoston puheenjohtaja Tuukka Vuorinen toivotti kaikki tervetulleeksi. Mukana kannustamassa olivat Suomen Urheiluliiton edustaja aina aurinkoinen Minttu Rinne sekä Heini Konola, Veli-Pekka Kyllönen, Petri Manninen ja Ari-Pekka Vanamo seurakisojen sponsori Metsä Groupilta.

Ennen varsinaisen kisan alkua lämmiteltiin ja sen jälkeen pienemmissä ryhmissä harjoiteltiin huolellisesti keihäänheiton ja hyppäämisen tekniikkaa.

Keihäänheittäjät Jami Kinnunen ja Roosa Ylönen sekä korkeushyppääjä Arttu Mattila näyttivät esimerkkiä pienille kisaajille, jotka silmä tarkkana ja herkeämättä seurasivat esikuviensa jokaista liikettä.

Jami Kinnunen on viettänyt rauhallista kesää kevään loukkaantumisen jälkeen. Palo kilpailukentälle on jo suuri ja toipuminen edistynyt tähän mennessä hyvin. Tavoitteet urheilussa ovat ensi kesän MM-kisoissa.

– Olen treenannut paljon, mutta omaa lajia ei vielä saa, rauhassa pitää nyt toipua. Syksyllä aloitan sairaanhoitajan opinnot, että jotain kivaa odotettavaa on.

Roosa Ylönen opiskelee viimeistä vuottaan El Paso Texasissa yliopistossa ja hänelläkin kesä mennyt sairastelusta toipumisessa.

– Olen saanut viettää normaalia kesää, juuri tulin mustikkametsästä ja nauttinut luonnosta. Tähtäimessä on heittää keihästä niin pitkälle, että pääsen ammattilaisurheilun kelkkaan ja voin keskittyä urheiluun.

– Unelmana tietenkin, että Maamme-laulu soisi minulle olympialaisissa.

Liikuntapuiston remontti edistyy ja tällä hetkellä rakennetaan ja pinnoitetaan suorituspaikkoja. Juoksuradan pohja-asfaltti on valmis ja joustopinnoitteen asennus käynnistyy syksyn aikana.

Korjausurakassa on tarkoitus uusia juoksuradan pinnoite, heittopäädyn suorituspaikat, puhdistaa ja pinnoittaa hyppypäädyn suorituspaikat, korjata katsomoita sekä uusia aluetta kiertävä aita.

– Urakan on tarkoitus valmistua kokonaisuudessaan 2023. Urakka jakaantuu kolmelle vuodelle, kokonaiskustannusarvio noin 650 000 euroa, kertoo vs. vapaa-aikajohtaja Jukka-Pekka Pohjolainen.