Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden Uurastaja tietää että suolahtelaisuus on sydämen asia

Suolahden kyläpäiviä vietettiin entiseen malliin sääennusteita uhmaten.

Suolahden Kyläpäivien lauantai elettiin iloisella mielellä ja isolla joukolla. Sääennusteet näyttivät etukäteen musertavilta, mutta päivän tapahtumat päästiin vetämään läpi lähes kuivissa keleissä Suolahden Wanhan Aseman ja sataman alueella.

– Sääennusteisiin ei ole tänä kesänä kannattanut tuijottaa, ei tänäänkään. Sää on ollut lämmin ja lähes poutainen, ja väkeäkin on ollut liikkeellä sadoittain, lähes entisten hyvien vuosien malliin, arvioi Suolahden kyläyhdistyksen puheenjohtaja Terho Poikolainen puolen päivän maissa.

Päivän kohokohta oli vuoden suolahtelaisen, vuoden Uurastajan nimeäminen. Kolmannella kerralla valinta osui paikallishistorioitsija, lehtori Kari Perälään.

– Suolahtelaisuus on henkilökohtainen sydämen asia; sitä ei juridiikka määrää, kommentoi paikallishistoriakirjoistaan tunnettu Kari Perälä kiitollisena valinnan jälkeen.

Traktorikaupungissa traktoreiden marssit Sumiaisten ja Laukaan Tupaswillan suunnalta kiinnostivat yleisöä. Sumiaisten traktorimiehet näyttivät mallia miten päreet syntyvät entisajan höylällä.

– Tällaiset kylätapahtumat toimivat ja elävät niin kauan kuin aktiivisia talkoolaisia riittää. Heistä on yhä suurempi tarve, vetosi Marko Tuhkanen avatessaan Kyläpäivät ja kiitteli nykyaktiiveja.

Kyläpäivät jatkuvat sunnuntaina kolmen seurakunnan ekumeenisella gospel-kirkolla Wanhalla Asemalla klo 11.