Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ääneseudun Ratsastajien Vilma Leppäkankaalle Keski-Suomen kenttämestaruus - Äsera järjesti isot kenttäratsastuskisat Keuruulla

Kenttäratsastuksen Keski-Suomen aluemestaruus ratkottiin viime viikonloppuna Korpi-Jukolan tilalla Keuruulla.

Keski-Suomen aluemestaruuden nappasivat Ääneseudun Ratsastajien Vilma Leppäkangas ja Paletin Liekki. Toiseksi tulivat Disa Rämä Tullibards So and Sonilla ja kolmanneksi Anu Ala-Honkola Tempotaaralla, molemmat Jyvässeudun Ratsukoista.

Kisoissa ratsastettiin myös kansallinen SRL Small Tour -finaali. Luokan 90 cm ja samalla Small Tourin veivät Mira Mahosenaho ja Lavilan Viljo, Ratsastusseura MT-Teamista.

Kenttäkilpailua kutsutaan ratsastuksen kuninkuuslajiksi. Lauantaina ratsastettiin kilpailuun kuuluvat kouluratsastuskoe ja estekoe. Sunnuntaina vuorossa oli puolestaan kenttäkilpailun tärkein osuus, maastokoe. Kenttäkilpailussa voittaja on ratsukko, jonka yhteenlaskettu osakokeiden virhepistemäärä on pienin.

Keuruun kenttäkisat järjestivät yhteistyössä Ääneseudun Ratsastajat ry, Keurusseudun Ratsastajat ry ja Korpi-Jukolan tila. Kisoissa kolmeen eri vaativuustason luokkaan starttasi yhteensä 89 ratsukkoa. Ratsastajat edustivat 48 eri ratsastusseuraa ympäri Suomen.

Kisoissa luokan 80 cm voiton veivät Kuopion Ratsastajien Martta Haukipuro ja Dorriante. Luokka 60 cm voiton ottivat Iina Kilpi ja Karelia Glitter, Riding Club Motivesta.