Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metsä Groupin ja Valmetin 3D-kuitutuotteen koetehdas vihittiin Äänekoskella: "Uuden tuotteen kehitystyötä jatketaan kohti laajempaa liiketoimintaa"

Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Springin ja Valmetin 3D-kuitutuotteen koetehdas vihittiin käyttöön Äänekoskella maanantaina. Koetehtaan vihkivät Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä, Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine sekä tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen.

Koetehtaalla valmistetaan Muoto-tuotenimellä markkinoitavaa pakkaustuotetta. Uusiutuvasta ja vastuullisesti kasvatetusta puuraaka-aineesta tehty pakkaustuote on yhtiön tiedotteen mukaan vaihtoehto muoville monissa loppukäytöissä, esimerkiksi ruokapakkauksissa.

– On tärkeää, että suomalaisesta sellusta kehitetään uudenlaisia, korkeamman jalostusasteen lisäarvotuotteita. Jatkamme kehitystyötä kohti laajempaa liiketoimintaa, toteaa pääjohtaja Ilkka Hämälä yhtiön tiedotteessa.

– Valmet haluaa kehittää uusia innovaatioita vihreän siirtymän nopeuttamiseksi. 3D-kuitutuotteessa olemme yhdessä Metsä Groupin kanssa yhdistäneet osaamisemme ja jatkamme kehitystyötä yhdessä eteenpäin nyt vihittävässä koelaitoksessa, kommentoi toimitusjohtaja Pasi Laine.

Muoto-tuotteen noin 20 miljoonan euron koetehtaan rakentaminen alkoi Metsä Groupin Äänekosken tehdasalueelle loppuvuonna 2020 ja se käynnistettiin toukokuussa 2022.

Ministeri Petri Honkonen totesi juhlapuheessaan, että tutkimukseen ja kehittämiseen satsaaminen varmistaa taloudellisen kasvun tulevaisuudessakin.

– Teollisuuspolitiikka on palautettava päätöksenteon keskiöön. Kannustamalla kaikin keinoin teollisten investointien luomista Suomeen esimerkiksi ottamalla Ruotsista mallia ja luomalla Tampereen pohjoispuolelle alempi sähköverokanta teollisuudelle, Suomi pärjää.

Uuden pakkaustuotteen ominaisuuksia ja valmistusmenetelmää kehitetään koetehtaassa ja tuotteen potentiaalia testataan markkinoilla. Jos markkinoiden kiinnostus ja tuotteen toimivuus pystytään laajassa mittakaavassa osoittamaan, Metsä Group harkitsee suuremman tuotantolaitoksen rakentamista.