Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken kaupunki liputtaa Ukrainan itsenäisyyspäivänä – kaupunginhallitus päätti asiasta yksimielisesti

Äänekosken kaupunki liputtaa Ukrainan itsenäisyyspäivänä keskiviikkona 24.8. Tuolloin Ukrainan lippu nostetaan kaupungintalon lippusalkoihin.

Kyseessä on kertaluonteinen huomionosoitus paikkakunnalla asuville, Ukrainasta sotaa paenneille ihmisille ja muillekin ukrainalaisille.

Äänekosken kaupungilla on erillinen heinäkuun alussa hyväksytty liputussuunnitelma, joka ei sisällä mainintaa mahdollisesta liputtamisesta vieraiden valtioiden lipuilla esimerkiksi ulkomaisia vieraita käsittävien vierailuiden tai muiden tapahtumien aikana. Kaupungin kansainvälinen toiminta on tällä hetkellä olematonta, sillä kaupungilla ei ole vuoden 2007 kuntaliitoksen jälkeen ollut enää ystävyyskuntia ulkomailla.

Kaupunki sai ehdotuksen liputuksesta ukrainalaisten pakolaisten parissa työskentelevältä aktiiviselta vapaaehtoistyöntekijältä. Hänen mukaansa liputus olisi hieno solidaarisuuden ja arvostuksen ele uusille asukkaille.

Joissakin kaupungeissa kuten Helsingissä on liputettu Ukrainan lipulla siitä lähtien kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuun 24. päivä. Myös osa isoista järjestöistä käyttää Ukrainan lippua vastaavalla tavalla. Kevättalvella Äänekoskella toteutettiin lyhyen aikaa Ukrainan lipun värejä mukailevaa siltavalaistusta.

Kaupunginhallitus päätti liputuksen järjestämisestä yksimielisesti maanantaina.

Ukrainan itsenäisyyspäivää vietetään vuosittain elokuun 24. päivä. Ukrainan parlamentti julisti maan itsenäiseksi Neuvostoliitosta vuonna 1991.