Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sumiaisten viimeinen sotaveteraani siunataan kotikirkon multiin

Sumiaisten viimeinen veteraani Heino Pietiläinen haudataan lauantaina 27. päivänä elokuuta Sumiaisten kirkkomaan multiin. Hän on viimeinen sotaan lähtenyt oman pitäjän poika. Pienestä Sumiaisten kunnasta sotataipaleelle, rintamapalveluun lähti kaikkiaan 550 miestä ja 16 naista; heistä sata ei koskaan palannut.

Erikoista oli, että Pietiläisen perheestä joutui yhtä aikaa rintamalle Suomea puolustamaan sekä isä Onni että poika Heino.

Heino edusti viimeisiä sotatoimiin joutuneita sukupolvia. Hän ennätti torjumaan vihollisen yllättävää maihinnousua Tuuloksessa Laatokan pohjoispäässä kesällä 1944. Lapin sodan jälkeen Heino Pietiläisellä oli edessä vielä varusmiespalvelus ja hänet kotiutettiin vasta myöhään vuonna 1945.

Nuoruudessaan Heino Pietiläinen oli innokas urheilija Sumiaisten Kunnon riveissä. Hän asui myöhemmin perheineen Jyväskylässä ja toimi Jyväskylän kaupunkiseurakunnassa vahtimestarina.

Jyväskylän muuton jälkeen kotitalo Saarikkaalla pysyi Heino Pietiläisellä ja koko perheellä rakkaana kesäpaikkana. Veteraanillakin Saarikkaalla olo venyi usein keväästä syksyyn.

Heino Pietiläisen siunaustilaisuus alkaa Sumiaisten kirkossa lauantaina klo 10.