Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen Cup pakettiin Urhon osalta: odotukset tulevaan kauteen nousevat uusiin mittapuihin

– Suomen Cupissa saatiin hyvät pelit. Pelien luonteet olivat erilaisia. Pelikaaneja vastaan vastustajalla pieni kokoonpano ja meillä täysi miehistö. Vähän samoin, kun Warkistakin vastaan, molemmissa pystyttiin hyvin hyödyntämään laajemman kokoonpanon etu.

– Virkiää vastaan lähdimme pikkasen vajaalla, mm. yksi hyökkääjä pelasi pakkina, että saimme kolme kenttää kasaan. Siitä saatiin hieno taistelu fiksulla pelaamisella. Loppu jäi vähän harmittamaan, kun päästiin vielä kahden maalin johtoon. Kaveri onnistui kuitenkin kuittaamaan tasoihin. Pelinä jos ajattelee niin erittäin hyvää fiksua pelaamista ja työmoraali ja taisteluilme oli kohdallaan.

Näin ynnäili Suomen Cupin pelit päävalmentaja Tuomo ”Ylli” Yläinen heti tuoreeltaan Lempäälän Kiekkobussi Areenan uumenissa.

– Harmittavasti muutama poisjäänti vielä LeKi peliin loukeista johtuen. Aika lujilla mentiin, 4 pakkia ja 8 hyökkääjää. Tosi fiksusti ja hienosti joukkue pelasi tänään. Loppuun asti tapeltiin ihan voitostakin.

– Suomen Cup antoi meille sen, mitä ehkä haettiinkin. Selkeä tavoite oli siinä, että ekalta kierrokselta mentäisiin jatkoon. Sitä kautta päästiin Suomi-sarjan joukkueita vastaan mittaamaan. Tuurilla lohkoon sattui vielä molemmat joukkueet Suomi-sarjasta. Saatiin hyvät pelit siihen.

Ensi viikonlopun joukkue huilaa ja 9.9. pelataan Riemua vastaan viimeinen harjoituspeli Suolahdessa ja siitä viikon päästä alkaa sarja.

– Erittäin tyytyväinen siihen miten joukkue toimii tällä hetkellä. Aiempi runko ja muutamia uusia pelaajia saatu siihen. Hienosti toimii joukkue niin harjoituksissa kuin peleissäkin. Tästä on hyvä jatkaa kohti sarjapelejä ja varsinaisia tavoitteita.

Tappio Virkiälle tarkoitti sitä, että ottelun panos oli käytännössä vain harjoituspelinä, kun kummallakaan illan joukkueista ei enää mahdollisuuksia jatkoon ollut.

Ensimmäisessä erässä Urho tuli peliin hienosti ja haastoi ennakkoluulottomasti sarjaa ylempänä pelaavaa LeKiä. Juha-Pekka Kaasinen vei Urhon johtoon ajassa 7:32, syöttäjinään Tuomas Perhonen ja Jarkko Kaasinen. Tämä jäi allekirjoittaneelle hieman epäselväksi, oliko kyseessä ohjaus vai pomppukiekko, maali kuitenkin.

Toisessa Erässä LeKi otti komennon itselleen. Hienon kuvion jälkeen tasoituksen maalin kulmalta iski Juho Painilainen hieman ennen erän puoliväliä. Kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin LeKi siirtyi johtoon ylivoimalla. Niko Kakon hieno laukaus yllätti Joni Mikkolan, joka tällä kertaa oli torjuntavuorossa.

Kolmannessa erässä Urho heräsi vielä taisteluun mukaan, vaikka varmasti jalka jo painoikin. Urho pääsi toisen erän lopulla kahden miehen ylivoimalle, mikä jatkui vielä erän alkuun. Lopulta, kun erää oli palattu minuutti ja kaksikymmentä sekuntia Urho onnistui hyödyntämään ylivoimansa. Jarkko Kaasinen suti peluukiekon reppuun Tuomas Perhosen ja Sami Pekkalan esityöstä. LeKin laajempi materiaali näkyi lopussa, vaikka Urhollakin oli paikkansa. Pelikellon osoittaessa 51:51 Kotijoukkue siirtyi jälleen johtoon. Maalin teki Juuso Papinsaari. Urho otti vielä hyvissä ajoin maalivahdin pois. Reilu minuutin jälkeen LeKi sitten namutteli tyhjiin loppulukemat 4-2, tekijänä Jesse Hurme. Tasaisesta ottelusta kertoo myös maalivahtien torjunnat, Joni Mikkola 36 torjuntaa ja Valtteri Kyllinen myös 36 torjuntaa.

Kaiken kaikkiaan Cupin peleistä jäi maku, että ”Ylli” on saanut joukkueen melkoiseen tikkiin. Ja henki kuuluu olevan joukkueessa loistava, tämä näkyy myös kentällä. Myöskään maalivahdeista ei Urhon tarvitse olla huolissaan. Molemmat vahdit on esittäneet loisto-otteita syksyn otteluissa. Varsinkin otteet kahdesta viimeisestä ottelusta Suomi-sarjan joukkueita vastaan odotukset tulevaan kauteen nousi uusiin mittapuihin.