Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihtavuoren pamaukselle SM-mitalisade – mestarijoukkueessa souti myös suolahtelainen Eija Kangas

Vihtavuoren pamauksen sekajoukkue voitti SM-kultaa 2000 metrillä ajalla 7,29,2 (minuutteja) Sulkavalla soudetuissa kirkkoveneiden lyhyiden ja normaalimatkojen SM-kilpailuissa. Vipan menestys jatkui sekajoukkueiden normaalimatkalla 10 kilometrin kilpailuissa ja tuloksena oli SM-hopeaa ajalla 35,51,8. Sulkavalla soudettuihin SM-kilpailuihin osallistui yhteensä 19 joukkuetta ja lähes 300 soutajaa.

Vipan voittojoukkueessa soutanut suolahtelainen Eija Kangas iloitsee menestyksestä.

– Erot lyhyillä matkoilla joukkueiden välillä ovat pieniä ja menestys on sekunneista tai sekunnin kymmenesosista kiinni. SM-kulta kahdella tonnilla tuli hyvällä vauhdinjaolla, vahvalla teknisellä soutamisella ja saumattomalla yhteen soutamisella. Voitimme kilpailun ylivoimaisella viiden sekunnin erolla toiseksi soutaneeseen Tampereen Takon soutajiin, Kangas kertoo seuran tiedotteessa.

10 kilometrin kilpailussa joukkue kokosi erinomaisesti itsensä ja saavutti SM-hopeaa muutaman sekunnin erolla voittajajoukkue Takon soutajia hitaampana.

– Lähdimme kilpailuun haastamaan soudun suurseuroja ja onnistuimme täydellisesti. Yhteishenki ja motivaatio oli huikealla tasolla. Vihdoinkin Vipalle tuli kirkkain SM-mitali lyhyeltä matkalta ja lisäksi hopeaa normaalimatkalta.

Aiemmin Vipa on voittanut pronssia keskimatkan SM-kilpailuista naisten ja miesten joukkueilla vuonna 2021 ja pitkien matkojen SM-kilpailusta kultaa ja hopeaa sekajoukkueiden 60 km:llä Sulkavan suursouduista muutamien vuosien takaa.

Kirkkoveneiden lyhyiden matkojen SM-kilpailut soudettiin Sulkavalla viime viikonloppuna 27.–28.8. tyynessä ja kesäisessä säässä.