Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kipinän kotimainen runko jatkaa A-divisioonassa – Ar’mond Davis toiseksi amerikkalaisvahvistukseksi

Ensimmäiseen kauteensa koripallon I-divisioona A:ssa valmistautuva Koiviston Kipinä on julkaissut tukun pelaajasopimuksia.

Joukkueen kotimainen runko pysyy kasassa Juuso Haapasaarta lukuun ottamatta. Jatkajien joukossa on myös yksi viime kauden parhaista kotimaisista pistemiehistä B-divarissa, Sami Mäntymaa (18.3/6.7).

Uutena kotimaisena kasvona Kipinän riveihin liittyy Visa-Basketin kasvatti, 190-senttinen laitahyökkääjä Edgard Mombilo, joka pelasi viime kaudella Kouvojen Akatemiassa A-divisioonaa 7.5 pisteen ja 2.2 levypallon keskiarvoilla.

Toiseksi amerikkalaisvahvistuksekseen joukkue on pestannut Ar’mond Davisin, josta joukkue odottaa pelillistä johtajaa joukoilleen. UC Santa Barbaran yliopistosta valmistunut 198-senttinen takapelaaja on ehtinyt ammattilaisurallaan pelata jo Luxemburgissa ja Hollannissa.

Luxemburgin pääsarjassa mies nakutti pistekeskiarvokseen 30,6 pistettä, ja viime kaudella kovatasoisessa Hollannin ja Belgian BNXT-sarjassa Davis tehoili 15,1 pisteen ja 5 viiden levypallon keskiarvoilla, mutta joutui jättämään viime kauden kesken perhesyistä.

– Aluksi epäilyjä tottakai herätti se, että Davis oli Hollannista lähtenyt kesken kauden. Aris Leeuwardenin päävalmentaja kuitenkin kehui miehen pelitaitojen lisäksi myös hänen luonnettaan vuolaasti, ja se vahvisti meidän kiinnostusta Davisia kohtaan, Kipinän päävalmentaja Joni Hautsalo kertoo.

Lisäksi Kipinän vahvuuteen ovat kesän aikana liittyneet nuori Huiman kasvatti Jimi Romppanen sekä Säynätsalon Riennon kasvatti Sami Salmenkivi.