Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi Murskaamo natisi liitoksissaan – Jyp–Kärpät-peli nosti tunnelman kattoon

Liigajoukkueet tarjosivat viihdettä koko rahalla.

Torstai-iltapäivä ja loppuunmyydyn jäähallin pihalla käy jo aikamoinen kuhina. Päätähdet lämmittelevät illan koitokseen, osa parkkipaikalla jumpaten ja osa lenkillä. Liikenteenohjaajat odottavat ruuhkapiikin saapumista. Stanley-cup voittaja, Jypin valmennukseen kuuluva Ville ”Nemo” Nieminen käyskentelee pihassa ja jutustelee sekä ottaa yhteiskuvia ihmisten kanssa. Ovien takana jonossa odottelee Jypin kannatusporukka Rumpuryhmän väkeä rumpuineen.

Urhon toiminnanjohtaja Sami Pekkala kertoo, että liigajoukkueiden harjoitusottelun järjestämisellä on iso merkitys seuralle ja tapahtumalla koko kaupungille.

– Kaukalossa on kuitenkin olympiavoittajasta lähtien esikuvia nykyisille ja tuleville kiekkoilijoille.

– Merkitys on iso myös yhteisölle, kun saadaan tehdä yhdessä. Samalla kerätään huikea potti euroja lasten ja nuorten harrastamisen tueksi.

Väki alkaa valumaan sisään iloisen puheensorinan kanssa. Istumapaikat täyttyvät hyvää vauhtia ja kioskeilla käy melkoinen tohina. Rumpuryhmäkin alkaa pikkuhiljaa kasailemaan rumpujaan päädyn ”lavalle”.

Väkeä on myös valtavasti ylätasanteella. Myös päädyn baariin alkaa porukkaa valumaan, vaikka veikkaan että torstaipäivä söikin enimmät asiakkaat sieltä.

Itse ottelu alkoi tasaisena. Jyp meni ottelussa johtoon Aaro Vidgrenin läpiajomaalilla erän puolivälissä. Heti muutama sekunti myöhemmin Kärpät tasoitti helponnäköisesti, tekijänä Tommi Kivistö. Loppuerä olikin sitten selvää Kärppä-hallintaa.

Toisen erän alussa Jypin nuori lupaus Joakim Kemell huudatti Jyp-faneja laukomalla ylivoimalla kiekon ylämummoon poikittaissyötöstä. Maalin syntyessä meteli oli aikamoinen. Toista erää Jyp hallitsi myös melko selvästi, sen kertoivat erän torjunnat. Jyp-maalilla Topias Leinoselle kertyi erässä vain neljä torjuntaa, kun taas Kärppien maalilla pelannut Leevi Meriläinen venyi kiekon tielle viisitoista kertaa.

Kolmas erä oli aika sekavaa peliä. Kärpät tasoittaa ottelun kolmetoista sekuntia ennen summeria Teemu Turusen maalilla. Myös tämä maali sai melko riehakkaat suosionosoitukset aikaan Kärppä-faneissa.

Liigajoukkueet tarjosivatkin viihdettä koko rahalla, kun ottelu ratkesi vasta jatkoajalla Jypin Kyle Platzerin läpiajomaalilla. Ja valtaosa hallista kun oli Jypin kannattajia, tunnelma oli sanoinkuvaamaton maalin syntyessä.

Merkitys on iso myös yhteisölle, kun saadaan tehdä yhdessä. Samalla kerätään huikea potti euroja lasten ja nuorten harrastamisen tueksi.

Urhon toiminnanjohtaja Sami Pekkala

Liukkaana pelaajana tunnettu Jypin Jerry Turkulainen on pelin jälkeen tyytyväinen Suolahden puitteisiin.

– Tosi mukavaa on pelata. Tänään oli hienosti ennätysyleisö päässyt halliin. Jää on erittäin hyvä ja tilat muutenkin hienot. Uusi halli, mukavaa oli taas pelata. Viime kerralla voitettiin ja tänään voitettiin. Oikein hyvä fiilis.

 – Toivottavasti tullaan uudestaankin.

Jyp on huhujen mukaan treenannut kovaa. Pitääkö paikkansa?

– Itse asiassa tässä on aika rajut pari viikkoa mennyt. Mutta uskon, että se on hyvä asia. Mitä kovempaa treenataan tietyllä tapaa fiksusti kesällä, pelit tuntuvat helpommilta. Ei ehkä kuluta niin paljon energiaa ja pystyy kuitenkin kehittymään koko ajan kun mennään kovaa.

Odotuksia tulevaan kauteen? Luulen, että vähän pirteämpää Jypiä odotat, kun mitä pari aiempaa vuotta?

– Ehdottomasti. Mitä tässä on kaksi vuotta pelattu ja välillä räpiköity, välillä voitettu. Toivottavasti pystyttäisin tuomaan se Jyp, mikä oltiin hetken aikaa sitten. Että pystytään voittamaan joka ilta ja taistelemaan jokaisesta pisteestä, mitä on tarjolla.

Turkulainen kertoo, että Jyväskylässä pelaamisella on hänelle iso merkitys.

 – On kyllä siistiä. että jätkät tuli takaisin. Sami, Robi ja Pudi. Uskon, että meillä on hyvä porukka kasassa ja saadaan hyvää tulosta aikaan.

Kärppien Marko "Mörkö" Anttila kuittaa heti, että Suolahdessa pelaaminen on hauskaa.

– Nämä on hienoja juttuja. Itsekin olen pieneltä paikkakunnalta, tämäkään ei käsittääkseni älyttömän iso ole. Halli täynnä, hyvä fiilis siitä. Lätkä nyt oli vähän kesäkiekkoa vielä, mutta eiköhän se tuossa parin viikon päästä näytä toisenlaiselta.

Anttila toteaa, että jää on loistava – hänelle jopa liian hyvä.

– Ollaan treenattu isoissa ja lämpöisemmissä halleissa, missä jää on hieman pehmeämpää. Täällä on sopiva lämpötila.

Kärppien peliä konkari luonnehtii kurittomaksi.

– Paljon jäähyjä, molempiin suuntiin kylläkin. Se kuvastaa sitä ettei oltu ihan ytimessä tänään. Puolustuspeli meillä on ihan ok, mutta sitten kiekollisena pitäisi vielä paljon parantaa. Aika huolimatonta ja tyhmiä virheitä tulee kiekon kanssa. Siinä pystymme paljon parempaankin.

Mitä odotuksia kauteen?

– Kyllä meillä pitäisi olla kova porukka. Halusin sellaiseen organisaatioon, missä on mahdollista voittaa. Mielestäni tässä on joukkue ja organisaatio sellainen, missä halutaan menestystä. Tavoitteet on korkealla.

Hetkeen ei ole koko Ääneseudulla ollut urheilun saralla tällaista yleisötapahtumaa. Yleisöennätys hallissa kirjattiin lukemiin 1024, nyt kun ensimmäistä kertaa oltiin ilman rajoituksia.

Ottelussa oli harjoitusotteluksi todella kova tunnetaso. Mutta niin oli tunnelmaa hallissakin, kerrassaan hieno kokemus.