Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken vastaanottokeskuksen lapset ja nuoret aloittivat opiskelun: "Sota ei näy koululuokassa"

Äänekosken vastaanottokeskuksen lasten ja nuorten opiskelu on alkanut hyvin. Valmistavan opetuksen opettaja Kaija Laitisen mukaan lapset ovat iloisia siitä, että saavat tulla yhdessä kouluun.

– Täällä kuuluu paljon iloista höpötystä. Sota ei näy täällä mitenkään, Laitinen kertoo kaupungin tiedotteessa.

– Oppilaat osaavat paljon jo ennestäänkin ja ovat hyvin motivoituneita opiskelemaan. Ukrainalaiset lapset ovat kilttejä ja kunnioittavat aikuisia.

Laitisen mukaan lapset oppivat parhaiten leikin varjolla. Äänekosken kaupunki on hankkinut valmistavaa opetusta varten oppimateriaaleja ja lasten käytössä on myös tabletteja muun muassa oppimispelejä varten.

Koulunmäen yhtenäiskoululla käy 39 lasta perusopetukseen valmistavassa opetuksessa. Äänekosken kaupunki on palkannut iän mukaan jaettuihin opetusryhmiin kolme englanninkielentaitoista ja kotimaassaan pedagogista koulutusta saanutta koulunkäyntiavustajaa. Lisäksi ryhmien opettajat saavat tutor-opettajan apua ja sparrausta. Opetusta on 4–5 tuntia päivässä ikätason mukaan.

Perusopetukseen valmentava opetus jatkuu tämän lukuvuoden ajan. Tavallisissa koululuokissa oppilaat aloittavat ensi syksynä – osa jo aiemminkin.

Esiopetuksessa aloittaa Äänekoskella 12.9. kuusi ukrainalaista lasta ja päiväkodissa kolme. Perheet pääsevät tutustumaan tätä ennen Piilolan päiväkodin ja Koulunmäen yhtenäiskoulun eskariin ja henkilökuntaan yhdessä tulkin kanssa. Esiopetusta on neljä tuntia päivässä.

Perhekeskus järjestää vastaanottokeskuksen asiakkaille perheiden kohtaamispaikkatoimintaa. Tilaisuuksissa on myös tulkki mukana.

Äänekoskella toimii jo ennestään perusopetukseen valmistava oppilasryhmä kaupungin kiintiöpakolaisten perheitä varten. Kaupunki vastaanottaa kiintiöpakolaisia 30 henkilöä vuosittain.