Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekoskelle suunnitellaan uusia elämyksellisiä kaupunkireittejä kävelijöille ja pyöräilijöille

Äänekosken taajamiin, keskustan, Sumiaisten, Suolahden ja Konginkankaan alueille suunnitellaan kävellen tai pyörällä kuljettavia kaupunkireittejä.

Reitit, niihin liittyvät teemat ja varustelu suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa. Reittien teemat voivat liittyä alueen historiaan, luontoon tai vaikkapa nähtävyyksiin.

– Äänekoskelaisilla on laaja tietämys alueen historiasta ja valtava määrä tarinoita kerrottavaksi, kertoo matkailu- ja markkinointiasiantuntija Milla Hytönen kaupungin tiedotteessa.

Ensimmäiseksi suunnitellaan ja toteutetaan Äänekosken keskustan reitti, jonka jälkeen järjestetään työpajoja myös muihin taajamiin.

Noin 2–4 kilometrin reitit suunnitellaan jo valmiina oleville teille. Reitille tehdään tarvittavia muutoksia muun muassa valaistuksen, penkkien ja roskisten osalta ja reitille suunnitellaan opasteet.

– Ihannetilanteessa taajamiin saadaan alueen persoonallisuutta kuvastavia reittejä, jotka houkuttelevat paikalliset ja matkailijat tutustumaan alueeseen. Kaupunkireitit ovat suosittuja matkailijoiden keskuudessa ja valmiiksi opastetut reitit auttavat jakamaan tietoa myös omatoimimatkailijoille.

Hytösen mukaan kaupunkireittejä on toivottu Äänekoskelle pitkään ja kuntalaiset ovat jo järjestäneet opastettuja retkiä esimerkiksi Pukkimäen alueella. Sumiaisista löytyy teemallinen Taidepolku.

Kehityspäällikkö Tanja Sulinin mukaan Äänekoskella halutaan kokeilla uutta tapaa kehittää taajamien viihtyisyyttä.

– Kuntalaisten osallistaminen on tärkeä osa Äänekoski-ilmiötä eli uutta kaupunkistrategiaa.

Ensimmäinen reittien suunnittelutyöpaja järjestetään kaupungintalon valtuustosalissa 27.9. klo 17 alkaen.