Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HuimaUrho2 myllytti nuorella miehistöllä viimeisessä kotipelissään

– Pelissä oli ilo nähdä, että kaikki onnistui henkilökohtaisella tasolla. Luulen, että kaikki joukkueessa oli tyytyväisiä peliin.

Näin tuumasi valmentaja Ville Kivimäki heti tuoreeltaan pelin jälkeen.

Aurinkoinen, mutta kolea keskiviikkoiltapäivä Äänekoskella. HuimaUrho2 sarjaohjelmassa jo kertaalleen vastustajan toiveesta siirretty peli tekonurmella. Vieraaksi saapui SOULS AC Jyväskylästä. Hieman raajarikkoinen vierasjoukkue pelasi myös edellisenä päivänä, eikä saanut jalkeille kun 12 pelaajaa. Kuten jo edellisessä Vitosen pelissä, HuimaUrho2 jatkoi nuorien pelaajien peluuttamista sarjasijoituksen varmistuttua. Muutama kokeneempi myös joukossa tasapainottamassa.

HuimaUrho2 sai otteluun todellisen salama-alun. Vahva prässi yllätti vieraat ja Mo Bisar sai riistettyä pallon. Mo jatkoi tilanteessa viimeistelyyn asti vieden kotijoukkueen johtoon jo alle minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen ottelu näytti hetken tasaisemmalta osin siksi, että kotijoukkueella oli hieman kiire hyökätä. Parinkymmenen minuutin kohdalla HuimaUrholle vapaapotku. Vastustajan maalivahdin räpeltäessä paikalle saapunut Niklas Parkkonen kiitti pistämällä voimalla pallon verkkoon. Nämä jäivät sitten taukoluvuiksi.

Toisella jaksolla vieraat putosivat kyydistä heti alkuunsa. Anton Tenander viimeisteli Jose Mäkelän laittamasta kulmapotkusta päällään jo neljän minuutin jälkeen. Viisi minuuttia myöhemmin nähtiin illan komein osuma. Kapteenina toiminut Tomi Ruotsalainen laukoi komeasti yläkulmaan. Vain kuusi minuuttia edellisestä ja kotijoukkue iskee kahdesti minuutin sisään, tekijöinä Jose Mäkelä sekä Michael Duka. Tämänkään jälkeen ei pelikello kerennyt kauaa tikittää, kun Antti Ahola pisti pallon rysään. Numeroita kaunisteli vielä ottelun 72. minuutilla Michael Duka illan toisellaan. Loppulukemat siis murskaavat 8–0. Mainitsemisen arvoinen on myös monikäyttöinen Antti Parviainen.

Antti on tämän kesän aikana tainnut pelata kaikkia pelipaikkoja, kun tällä kertaa tie vei tolppien väliin maalivahdiksi. Mahtuipa otteluun yksi huipputorjuntakin, enempää ei tällä kertaa tarvittukkaan.

Ville Kivimäki lisäsi vielä:

– Tarkoitus oli liikkua ja väsyttää vastustaja. Prässättiin ajoittain hyvin. Yksi hetki oli pelissä, että alettiin rätkiä hyökkääjille.

– Puoliajalla kuitenkin sovittiin, että pelataan maltilla maassa väleihin. Hyökkäysintoa oli joukkueessa ja vähän lisättiin voimaa hyökkäykseen, kun peli oli hallussa ja vastustaja väsyi.

Samoilla linjoilla oli myös illan kapteeni Tomi Ruotsalainen:

– Peli alkoi meidän osalta hyvin. Suunnitelman mukaan iskettiin heti alusta kova prässi päälle ja saatiinkin heti alkuun avausmaali. Muutenkin ensimmäinen jakso oli aika hyvin meidän hallussa, eikä vastustajalla ollut oikein yhtään paikkaakaan.

– Ottelun edetessä näytti, ettei vastustajalla enää jalka riitä. Sitä myöten ottelusta tulikin melkoinen maalijuhla. Kokonaisuutena meiltä hyvä ottelu, tästä on hyvä jatkaa viimeiselle kierrokselle ylihuomenna.

HuimaUrhon kakkosporukalla on siis vielä yksi ottelu Vitosta jäljellä. Heti perjantaina matkataan Petäjävedelle PetPetin vieraaksi päättämään kausi. Lauantaina sitten HuimaUrhon ykkösporukka päättää kautensa Nelosessa Äänekosken päänurmella. Vastassa JIlves. Ottelu alkaa klo 14. Myös Huiman naiset pelaavat heti miesten jälkeen KuPSin kakkosjoukkuetta vastaan klo 16.30. Lauantaille on paljon ohjelmaa tiedossa: paikallisia lajilegendoja, Kesäkaaraa, musiikkia.