Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rosvopaistia ja soihtuja – Lintulahden karavaanialueella viihdytään ympäri vuoden

Lintulahden SF-Caravan Keski-Suomi ry järjesti lauantaina kaikille avoimen Rosvojen ja Soihtujen yön. Tapahtuman nimi tulee rosvopaistista, jota kypsyteltiin lounaaksi.

Heikki Heino oli sytyttämässä lukuisia soihtuja.

– Oli mulla tässä kavereita, mutta ne kaikki katosivat, virnistelee Heino.

Alkuasukkaiksi itseään tituleeraavat Simo-Pekka Saarinen ja Hannu Solin ovat tulleet Lintulahteen jo vuonna 1989. Kausipaikkalaiset usein kiertävät kesäisin vaunun tai matkailuauton kanssa ja talvehtivat Lintulahdessa.

– Jotkut asuvat talvet Espanjassa ja kesät täällä.

– Karavaanihenki ja yhdessäolo vetää tänne. Täällä on mukavaa ja samanhenkistä porukkaa. Kauimpaa tulevat ovat Kokkolasta. Nykyiset vaunut on niin lämpimiä, ettei palella tarvitse talvipakkasissakaan. Ne, jotka käyvät vain lyhyen ajan oleskelemassa, kehuvat paikan hyvää ja ystävällistä vastaanottoa.

Uusia kausipaikkalaisia tulee aika ajoin. Korona-aika toi myös nuorempaa väkeä, kun kotimaanmatkailu nousi suosituksi.

Paikkoja, joissa kaikissa on sähkö, on yhteensä 140, vuosipaikkalaisia on kuutisenkymmentä. Alueella on muun muassa saunat ja uimapaikka, pyykki- ja vaatehuolto, sisäoleskelutiloja ja lasten leikkipaikkoja. Alueen isäntä on tavoitettavissa läpi vuorokauden joka päivä.

Rosvojen ja Soihtujen yön kruunaa vielä naamiotanssit.

Elisa ja Jorma Andreasen Säynätsalosta ovat kausipaikkalaisia ja heidän mukanaan tapahtumassa ovat Satu Savolainen ja Lauri Kosola.

– Kesäisin käydään muuallakin, mutta talvet ollaan täällä Lintulahdessa. Satu ja Lauri opettelevat tähän karavaanihommaan. Hyvin on jo puhuttu heidät sisälle, Andreasenit kertovat.

– Täällä on hyvä tunnelma, ystäviä. Meillä oli mökki, mutta siellä oltiin kahdestaan, täällä on sosiaalista elämää, Savolainen ja Kosola vastaavat.