Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken kaupunginvaltuuston syksy käynnistyi pikakokouksella - vain sateenkaariliputus hulmautti aikaan äänestyksen

Äänekosken kaupunginvaltuusto nuiji läpi syksyn ensimmäisen kokouksen asialistan nopsaan tahtiin parissa kymmenessä minuutissa. Ainoa keskustelua virittänyt aihe oli sateenkaariliputukseen liittynyt valtuustoaloite. Sateenkaariliputus järjestettiin Äänekoskella viime kesänä ensimmäistä kertaa, kun kaupunginhallitus päätti liputuksesta Pilvi Hongan (vihr.) ja kymmenen muun valtuutetun tekemän valtuustoaloitteen pohjalta.

Kaupunginvaltuuston kokouksessa Marke Tuominen (ps.) ehdotti Antti Peltomäen (ps.) kannattamana, että aloite sateenkaariliputuksesta olisi palautettu uudelleen valmisteltavaksi. Tuominen perusteli uudelleen valmistelemisen tarvetta muun muassa siksi, että liputussuunnitelma olisi vielä keskeneräinen ja Tuomisen mukaan huomioon tulisi ottaa myös yleinen arvolataus pride-liputukseen liittyen.

Valtuuston enemmistö ei kuitenkaan lämmennyt ajatukselle valtuustoaloitteen uudelleen valmistelusta ja ehdotus kaatui äänestyksessä äänin 32-11. Aloitteen uudelleenvalmistelun kannalla olisivat olleet Tuomisen ja Peltomäen lisäksi myös Piia Flink-Liimatainen (kd.), Paula Forgrén (kd.), Marja Kolari (malt.), Joni Kotilainen (ps.), Lauri Lax (ps.), Anna-Riitta Pentinpuro (kesk.), Harri Piilonen (kesk.), Marjo Rautiainen (malt.) ja Petra Virtanen (ps.).