Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorisokeskus Spotin kellarikerroksen tilat suljetaan Äänekoskella

Äänekosken kaupunki sulkee Nuorisokeskus Spotin kellarikerroksen tilat pois käytöstä.

Kaupunki tiedottaa, että kellarikerroksen tilojen kuntoa on tutkittu, eikä viitteitä mikrobivaurioista ole löydetty. Kellarista on kuitenkin löydetty sadevesien ja maaperästä nousevan kosteuden aiheuttamia kohonneita kosteuspitoisuuksia sekä nykyrakennustavan mukaisesti riskirakenteeksi määriteltyjä rakenteita, kuten maanvaraisen lattian päälle asennettu muovimatto ja lattioiden puukoolauksia.

– Vaikka mikrobivaurioita kohteesta ei löytynytkään, olemme tehneet päätöksen, että suljemme kellarikerroksen tilat, jotta voimme parantaa ylempien kerrosten sisäilmaa. Tulemme tekemään tarvittavat tiivistyskorjaukset ja poistamme kellarikerroksesta muovimatot syksyn aikana. Toteutamme myös sadevesien ohjauksen parannusta ja kellarin seinien tiivistystä tarvittavilta osin. Näiden osalta aikataulu tarkentuu syksyn aikana, Äänekosken kaupungin tiedotteessa todetaan.

Kaupunki aikoo asentaa Spotin tiloihin ilmanpuhdistimia parantamaan ylempien kerrosten sisäilmaa. Muutostöiden jälkeen ylempien kerrosten osalta tullaan tekemään myös seurantamittauksia sisäilman osalta.

Kaupunki suunnittelee nuorisotilojen siirtämistä pois Spotin rakennuksesta lähitulevaisuudessa. Suunnitelmien mukaan Äänekosken keskustan uudet nuorisotilat tulevat Koulunmäen koulun uuden yläkoulurakennuksen yhteyteen.