Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itärajan suunnalta ei pisteitä herunut Urholle

– Ei oltu ihan ytimessä, totesi Tuomo ”Ylli” Yläinen viikonlopun pelien jälkeen.

Urho kohtasi lauantaina iltaottelussa kello 20 Imatran Pesän, Imatran jäähallissa.

Ensimmäiseen erään kotijoukkue tuli vahvasti. Pesä siirtyi ajassa 3:02 johtoon ylivoimamaalilla Hämäläisen Antin istuessa kampitusjäähyä, maalitekijänä Mikko Laisi. Erän puolivälissä Urho tuli lopulta tasoihin. Valtteri Tiainen ohjasi hienosti Juuso Hiirosen ja Sami Pekkalan syötöstä. Pari minuuttia myöhemmin Mikko Kettunen vei hirmu pommilla Pesän uudelleen johtoon.

Erän loppupuolella Urholle tarjottiin ylivoimaakin pariinkin otteeseen, mutta maaleja ei erässä enää nähty.

Toinen erä alkoi myös ylivoimalla. Urho pyöritti hyvin mutta laukausten viipyessä blokit ja maalivahti kerkesivät alituiseen kutien tielle. Kolmen minuutin pelin jälkeen Pesän Pekko Jalkanen taklasi Lasse Riitesuota päähän, tuloksena 2+10min jäähy.

Konkari Riitesuo jäi jo toistamiseen jyrän alle alkusyksyn aikana, onneksi tälläkään kertaa ei isompaa vammaa tullut. Heti perään Urho toistamiseen erässä ylivoimalle. Maalinteossa onnistui kuitenkin Pesä, Samuli Vuokniemi vei alivoimalla kotijoukkueen jo 3-1 johtoon. Tuomas Perhonen toi Urhon vielä maalin päähän erän puolenvälin jälkeen. Urholla oli toisessa erässä etsikkoaikansa ylivoimien ansiosta. Laukaukset kuitenkin viipyivät jatkuvasti liian kauan ja vastustaja kerkesi tielle.

Kolmannessa erässä Urho ei enää kunnon takaa-ajoon pystynyt, vaikka ajoittain peli pyörikin hyvin. Valmentajan mukaan kuitenkin “ulkokehällä” mistä harvemmin maaleja tehdään. Erän alkupuolella nähtiin myös pienoinen mylläkkä Jarkko Kaasinen ja Pesän selvästi enemmän kuumentunut Leevi Korhonen kuittasivat jäähyn mieheen. Mikko Laisi illan toisellaan ja Miro Tanninen kaunistelivat kotijoukkueelle voittolukemat 5-2. Urho pelasi lopussa myös ilman maalivahtia, ilman tulosta kuitenkin.

Maalivahtien torjunnat olivat ottelussa tasaiset, Urhon Joni Mikkola 32 torjuntaa ja Pesän Joonas Tiippana 33 torjuntaa.

Sunnuntaina iltapäivällä Urho kohtasi puolestaan PEPOn Lappeenrannan kisapuiston jäähallissa.

PEPO aloitti ottelun myös vahvasti ja karkasi vajaassa viidessä minuutissa jo 2-0 johtoon, maalintekijöinä Eero Väisänen ja Joonas Kinnunen. Erän puolivälin jälkeen Lasse Riitesuon istuessa koukkaamisesta PEPO karkasi jo kolmen maalin johtoon ylivoimalla. Jarkko Kaasinen toi kuitenkin lohtua suolahtelaisille hetkeä myöhemmin kavennusmaalillaan.

Toisessa erässä näkyi jo hieman valonpilkahdustakin, kunnes reilun kahden minuutin pelin jälkeen Anton Peronmaa iski kotijoukkueen neljännen maalin. Jarkko Kaasinen toi Urhon vielä minuutin päästä kahden maalin päähän. Sen jälkeen loppui Urhon pyristelyt. Kotijoukkue latoi tasaisin välein lisää maaleja. Summerin soidessa erätauolle tulostaulu näytti lukemia 9-2.

Kolmas erä oli sitten lähinnä vain pakollinen pelailu, eikä maaleja enää nähty. Tässäkin ottelussa torjunnat maalivahdeille meni melko tasan. Urhon Joona Raatikainen 30 torjuntaa ja PEPOn Niko Keskinen 33 koppia.

Kokonaisuutena viikonlopun peleistä voisi todeta, että tehotonta oli, ylivoima varsinkin.

– Pisteitä ei reissusta herunut, mutta hauskaa oli porukalla reissata. Uudistunut ryhmä, niin on hyvä päästä vähän viettämään aikaa porukalla ja tutustumaan enemmän. Se on hyvä juttu. Mutta pelaaminen oli vaikeampaa. Alkukausi ollaan pelattu hyvin samassa rytmissä ja taisteltu, tulosta tullut sitä kautta vähän itsestäänkin. Nyt oli kaikki vähän eri rytmissä ja tehtiin peleistä vaikeita. Maalipaikoissa oltiin tosi heikkoja. Viikonloppuna Murskaamossa taas uusi mahdollisuus, totesi joukkueen konkari Lasse Riitesuo viikonlopun peleistä.

Tuomo ”Ylli” Yläinen puolestaan analysoi viikonlopun pelit näin Kisapuiston uumenissa:

– No tuloshan on huono viikonlopulta ja siihen tottakai ollaan pettyneitä. Ryskätään viikonloppu ja nolla pistettä. Tänään vielä tuo tuloskin pääsi karkaamaan toisessa erässä. Aika tyly selkäsauna. Eilen oltiin myös aika kaukana pisteistä, vaikka numerot olivatkin pienemmät. Näkisin, että valmistautuminen myöhäiseen vieraspeliin ja sitten kun on tiedossa, että jäädään yöksi. Vähän erilainen setti, eikä fokus varmasti pysynyt pelissä. Tiedä sitten, että oliko liikaakin itseluottamusta ja luultiin että vähemmälläkin pärjätään. Uskoisin kuitenkin mentaalipuolella valmistautumisen menneen pieleen. Kun ei olla ytimessä, niin kiekot ei mene maaliin ja taas puolustussuuntaan kaverit pääsevät parhaille paikoille. Isoin juttu jatkoa ajatellen on, että miten tähän reagoidaan, Yläinen pohdiskeli.

Urho kohtaa tulevana lauantaina Murskaamossa SuKiKan, Suonenjoelta. Kiekko tippuu jäähän kello 16.