Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

50-vuotias Lion Club Äänekoski & Kotakennäs lahjoitti 17 000 euroa lasten ja nuorten harrastamiseen

Lions Club Äänekoski & Kotakennäs vietti 50-vuotisjuhliaan Ravintola Kosken Helmessä hyvän ruuan ääressä lauantaina.

Tilaisuudessa muisteltiin Clubin alkuaikoja ja jaettiin lahjoituksina 17 000 euroa äänekoskelaisten lasten ja nuorten parissa toimiville sekä Äänekosken Perhekeskuksen kautta muillekin toimijoille.

Lions Club Äänekoski & Kotakennään presidentti Hannu Tohola lausui tervetulosanat, jonka jälkeen kaupunginjohtaja Matti Tuononen toi kaupungin onnittelut ja terveiset.

– On tärkeää, että nuorten ja lasten harrastustoimintaa tuetaan, että kaikki lapset pääsisivät harrastamaan. Olkaa ylpeitä työstänne, siitä mitä te vapaaehtoisvoimin teette. Se on suunnaton apu vähävaraisille perheille, Tuononen totesi.

Piirikuvernööri Markku Kauppinen toi tervehdyksen piiriltä.

– Äänekosken Clubi on muovautunut monipuoliseksi hyväntekijäksi ja avustajaksi, joka tukee alueensa lapsia, nuoria, vanhuksia ja vähävaraisia. Missä klubin voimavarat eivät riitä, se viisaasti hakeutuu kumppaniksi yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Tästä hyvänä esimerkkinä on juhlan teemana oleva tuki seitsemälle äänekoskelaiselle järjestölle ja Perhekeskukselle

Jorma Lappalainen muisteli Clubin aiempia vuosia.

– Vuonna 1955 perustettiin ensimmäinen Lions Club Äänekoski. Clubin idea on ”me palvelemme”. Aktiviteettejamme on palveluaktiviteetti, eli keräämme varoja äänekoskelaisten hyväksi, ja hallinnolliset aktiviteetit eli teemme töitä voidaksemme pitää Clubin toimimassa.

– Esimerkiksi Verokalenteri oli aktiviteetti aiemmilta vuosilta, ja silloin se vietiin käsistä. Nykyään sen korvaa Äänekoski-aiheisin kuvin varustettu seinäkalenteri. Muista voisi mainita esimerkiksi nuorisovaihto, nuorten harrastustoiminnan tukeminen, vanhusten ulkoiluttaminen ja pyörätuolien lahjoitus.

Juhlassa Clubi lahjoitti 17 000 euroa lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseksi, erityisesti sellaisten perheiden lapsille, joilla on vaikeuksia maksaa esimerkiksi osanottomaksuja tai muita kustannuksia.

Markku Kauppinen muistuttaa, että kaikki Lions Clubin lahjoitukset ja kerätyt varat menevät lyhentämättöminä valituille järjestöille.

500 euron lahjoitukset saivat organisaatiot Suolahden Urho Jääkiekko, Äänekosken 4H yhdistys ry, Äänekosken Urheilijat, Äänekosken Huima ry, Koskelan Setlementin Koskelan Tanssi, Äänekosken Teatteri ry ja Ala-Keiteleen Musikkiopisto.

Äänekosken Perhekeskus Kerkkä sai 13 500 euroa vähävaraisten lasten ja nuorten harrastuksiin.

– Tutkimusten mukaan yksi syrjäytynyt nuori saattaa aiheuttaa yhteiskunnalle miljoonan euron kustannukset. On myös tutkittu, että jo yksi säännöllinen harrastus voi ennaltaehkäistä syrjäytymistä. Olemme äärimmäisen tärkeän asian äärellä. Ei pelkästään se, että säästetään euroja, vaan se inhimillinen hyvinvointi, mitä tällä harrastustoiminnan tukemisella mahdollistetaan, sanoi Perhekeskuksen Petri Oinonen kiitospuheessaan.

Perhekeskuksen tukia hakiessa ei vaadita asiakkuutta.

Tukihakemuksia käsitellään viikoittain perhetyön tiimissä.

Lämminhenkisen juhlan musiikista vastasi taitava, nuori harmonikansoittaja Veeti Tarvainen ja yllätysnumerosta harmonikan monitaituri, muusikko Jani Uhlenius.

Juhlan lopuksi kajautettiin luonnollisesti Keski-Suomen kotiseutulaulu.