Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvinvointialuejohtaja Jan-Johannes Tollet Äänekosken vierailulla: "Hyvinvointialueen tarkoituksena ei ole palveluiden henkentäminen"

Keski-Suomen hyvinvointialueen aluehallitus on vieraillut tiistain ajan Äänekoskella tutustuen aamupäivällä terveyskeskuksen toimintaan ja henkilöstöön. Tuntoja kuultiin myös pohjoisen Keski-Suomen kunnilta ja iltapäivällä oli vuorossa aluehallituksen kokous.

Tiistai-iltana kello 18 alkaa kaikille avoin yleisön keskustelutilaisuus Pankkari Areenalla.

Äänekosken yleisötilaisuus on järjestyksessään toinen hyvinvointialueen maakuntaan jalkautumiskierroksen tilaisuuksista.

Keski-Suomen hyvinvointialueen hyvinvointialuejohtaja Jan-Johannes Tollet kertoo, että Muuramessa pidetyssä tilaisuudessa nousi esiin vahvaa Muurame-henkeä ja tyytyväisyyttä tähänastisiin palveluihin. Tollet sanoo aistivansa samaa myös Äänekoskella.

– Ihmisiä arveluttaa se, jatkuvatko palvelut jatkossa yhtä hyvinä. Hyvinvointialueen tarkoituksena ei ole palveluiden heikentäminen, Tollet rauhoittelee.

Aluehallituksen puheenjohtaja Maria Kaisa Aula (kesk.) on Tolletin kanssa samoilla linjoilla.

– Varmasti yhtenäistämistä voi tulla esimerkiksi maksuissa, tietyissä palveluissa tai vaikka siinä, miten omaishoitajien tukia myönnetään, mutta tarkoitus ei ole tasapäistää palveluja, vaan parantaa niiden saatavuutta. Ei ole tarkoitus tunkea saman koon sukkahousuja kaikille, Aula pohtii.

Tollet ja Aula ovat myös toiveikkaita sen suhteen, että saatava rahoitus tulisi jatkossa riittämään hyvinvointialueen pyörittämiseen.

– Ensi vuonna kukkaronnyörejä on varmasti pidettävä tiukalla, mutta meillä ei ole isoja investointeja luvassa, Tollet sanoo.

– Haastetta on siinä, miten palvelutarpeen kasvua pienennetään. Tavoite on se, että pärjäämme jatkossa sillä rahoituksella, mikä meillä on, eikä veronmaksajia rasiteta lisää, Aula linjaa.

Illan yleisötilaisuudessa keskustelua pohjustavat aluevaltuuston puheenjohtaja Jani Kokko, aluehallituksen puheenjohtaja Maria Kaisa Aula, hyvinvointialuejohtaja Jan-Johannes Tollet, aluevaltuuston 2. varapuheenjohtaja Janne Luoma-aho ja Äänekosken sosiaali- ja terveysjohtaja Saara Kuusela.

Keskustelutilaisuus alkaa kello 17.30 ilmaisella kahvitarjoilulla. Keskustelutilaisuus striimataan ja keskusteluun voi osallistua myös etäyhteyksin. Tilaisuuden linkki ja ohjeet keskusteluun osallistumiseksi löytyvät nettiosoitteesta www.hyvaks.fi/strategia.