Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HuimaUrhon ensimmäinen kausi kääntyi positiiviseksi – Nelosesta kuudes sija

Keväällä saatiin seutukunnalle melkoinen uutinen, kun kerrottiin Huiman ja Urhon yhdistymisestä jalkapallon miesten edustusjoukkueiden osalta. Nyt projektia on aika tarkalleen vuosi takana.

4.10.2021 on päivämäärä, jolloin Pasi Hartikka ja Ville Hänninen löivät kättä yhteen ja päättivät aloittaa yhteistyön. Joukkueen rakenne oli sopivasti kokemusta ja nuorta voimaa. Koko pitkä talvi treenattiin isolla porukalla mahdollisimman laadukkaasti. Joitakin sudenkuoppiakin matkalle osui, mutta nekin joukkueenjohdon hirmuisella työpanoksella saatiin selvitettyä.

Alle pelattiin seitsemän harjoituspeliä, kaikki muuten kotihallissa. Sekä lisäksi turnaus Petäjävedellä, pääosin junioripitoisella joukkueella.

Kilpailulliset pelit aloitettiin Suomen Cupissa, jossa matka tyssäsi toisella kierroksella Tuusulan Palloseuraa vastaan kotihallissa. Sarjapelejä kesän aikana pelattiin hirmuinen määrä, yhteensä peräti 34 kappaletta Nelosessa ja Vitosessa. Tuloksellisesti kausi meni ehkä jopa hieman yläkanttiin, kun ottaa huomioon sen tosiasian, että HuimaUrho oli molemmissa sarjoissa nousijajoukkue. Nelosessa kuudes sija, eikä tasaisessa keskikastissa kolmas sijakaan ollut kuin kolmen pisteen päässä. Voittoja kertyi 6, tasapelejä 3 ja tappioita 7 kappaletta. Maaleja tehtiin 38 ja päästettiin 46, 16 ottelussa. Joni Terho voitti myös Nelosen maalipörssin 12 osumallaan.

Vitosessa 18 ottelun jälkeen sarjasijoitus oli komeasti toinen. Voitettuja otteluita 11, tasapelejä 3 sekä 4 tappiota. Maalisuhde kauden päätteeksi 54 tehtyä ja 32 päästettyä. Eniten maaleja HuimaUrholle vitosessa teki Lauri Kari (8). Sarjapeleissä miesten tasolla eniten urakoi Mo Bisar, joka keräsi kauden aikana tililleen 31 sarjapeliä. Esiin on nostettava myös nuori maalivahti Teemu Tervakangas. Teemu pelasi myös hirmuisen määrän sarjapelejä kesän aikana, esiintyen kolmessa eri sarjassa. Teemulle kertyi päälle 40 ottelua kun lasketaan juniorisarja mukaan.

Nelosen maalipörssin voittaja, kapteeni Joni Terho oli kauden aikana joukkueelle äärimmäisen tärkeä pelaaja. Joni hitsasi pelaajia yhteen koko kauden ajan kapteenin esimerkillä, nuorimpiakaan unohtamatta. Myös kokenut huoltajakaksikko ansaitsee esiin noston. Tuomo Hintikka ja Esa Autio tekivät pyyteetöntä työtä joukkueen eteen. HuimaUrhon peleissä pelasi yhteensä 54 pelaajaa kesän aikana. Kesän aikana oli tarkoitus nostaa myös junioreita kokonpanoon, eikä kyllä montaakaan peliä pelattu, jossa ei yhtäkään junioria olisi pelannut. Varmasti enemmänkin olisi voinut peluuttaa, mutta junioreiden osin päällekkäiset tapahtumat olivat tälle esteenä. Kotipelejä pelattiin pääosin Suolahdessa Äänekosken pääkentän ollessa remontissa.

Lähes tarkalleen vuosi ensimmäisen kädenpuristuksen jälkeen pidettiin kauden päättävä saunailta, jossa palkittiin kauden mittaan ansioistuneita. Pelaajien äänestyksessä Vuoden Pelaaja-pokaali meni Petrus Lukkarille. Vuoden Tulokkaan pystin pokkasi Mo Bisar. Vuoden Raatajana palkittiin Jaakko Ruuska. Kehittyneimmän Pelaajan palkinto taas ansaitusti Teemu Tervakankaalle. Myöskin viimeisimpänä, vaan ei suinkaan vähäisimpänä palkittiin maalipörssin voittanut Joni Terho.

– Vuosi on nyt hommaa takana ja arvokasta oppia on saatu. Kausi kääntyi kuitenkin vahvasti positiivisen puolelle. Isot kiitokset kaudesta runsaalle kotiyleisölle, tukijoille, pelaajille sekä kaikille toiminnassa mukana olleille. Tästä parannetaan taas piirun verran ensi kauteen, lausuivat joukkueenjohtajat Hartikka ja Hänninen kuin yhdestä suusta.