Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nita Linna soitti kymmenen parhaan joukkoon kovatasoisessa harmonikkakilpailussa Sveitsissä

Sveitsin Zofingenissa järjestettiin lokakuun alussa 75. kansainvälinen harmonikkakilpailu. Suomea edusti Junior Coupe Mondiale -sarjassa äänekoskelainen, Ala-Keiteleen musiikkiopistossa harmonikansoittoa opiskeleva Nita Linna. Häntä opettaa Silja Makkonen.

Linna tuli kahdeksannelle sijalle pisteillä 21,93. Kovasta tasosta kertoi sekin, että Linnan ja voittajan piste-ero oli ainoastaan 0,81 pistettä. Ensimmäinen sija meni Saksaan pisteillä 22.74, 2. sija Liettuaan ja 3. sija Serbiaan.

Osallistujia sarjassa oli kaikkiaan 19. Harmonikkakisaan osallistui soittajia myös Bosniasta ja Hertsegovinasta, Italiasta, Itävallasta, Kazakstanista, Ranskasta, Sveitsistä ja Saksasta.

Linna soitti kaksipäiväisessä kilpailussa vaativan ohjelman. Ensimmäisellä kierroksella torstaina 6.10. ohjelmistossa oli J.S. Bach: Preludi ja Fuuga G-molli, F. Angelis: Etude sur le theme ja L. Pihlajamaa: Noiduttu hanuri.

Toisella kierroksella lauantaina 8.10. ohjelmistoon kuuluivat V. Zubitsky: Lapsisarja no 1. osat: Humoristi, Suru, Pisaroita sekä D. Scarlatti: Sonaatti F-molli.

Tuomareita oli kymmenestä eri maasta. Kilpailijan oman maan tuomariedustaja ei saanut arvioida, ja suurin sekä pienin pistemäärä poistettiin laskennasta. Kilpailussa kuultiin taitavia soittajia kuudessa eri sarjassa sekä lisäksi iltakonsertteja.

Kilpailun järjestäjänä toimii Conference of international accordion, jonka pääsihteerinä toimii Kimmo Mattila Suomesta.

Zofingen on noin 12 000 asukkaan kaupunki Pohjois-Sveitsissä. Ensi vuonna kilpailu järjestetään Bosnia- ja Hertsegovinassa.

Katso Nita Linnan upea tyylinäyte stä