Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtateillä siirrytään ensi viikolla talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin

Koko Suomessa siirrytään talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin perjantaihin 28.10. mennessä. Syksyn pimeys ja hirvieläinten aktiivinen liikkuminen kaksinkertaistavat onnettomuusriskin kesänopeuksilla ajettaessa, vaikka teiden pinnat eivät olisi vielä liukkaita.

Suurimmalla osalla valta- ja kantateistä nopeus laskee talvikaudeksi 80 km/h. Talvikaudeksi 100 km/h jää voimaan moottoriteillä ja tieosuuksilla, joilla on säännöllisesti keskikaiteellisia ohituskaistajaksoja. Nämä osuudet ovat Nelos- ja Ysitiellä. Nopeusrajoitusten vaihto aloitetaan Keski-Suomessa keskiviikkona 26.10.

– Turvaväli on tärkeää liukkaalla ja pimeällä ajettaessa. Myös pyyhkijöiden ja ajovalojen on oltava kunnossa, jotta kuljettaja erottaa huonolla kelillä muut tien käyttäjät ja hirvieläimet. Takavalojenkin tulee nyt palaa, muistuttaa liikenneturvallisuusinsinööri Anne-Maria Pesonen Keski-Suomen ely-keskuksen tiedotteessa.

Pohjoisen suuntaan matkustavien on syytä vaihtaa talvirenkaat jo nyt.

Pesonen korostaa myös kevyen liikenteen velvollisuutta näkyä hyvin liikenteessä.

–  Autoilijan on hyvin hankalaa nähdä hämärässä ja pimeässä varsinkaan tummiin vaatteisiin pukeutunutta kulkijaa, joka ei käytä heijastinta.

– Nyt kannattaa muistaa sekin, että uusi laki velvoittaa pyöräilijöitä käyttämään kirkasta etuvaloa ja punaista takavaloa.