Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken Suojarinteelle suunnitellaan uutta kansainvälisen tason frisbeegolfkeskusta

Äänekosken Frisbeegolfin Kannatusyhdistys ry (ÄFKY) suunnittelee yhdessä kaupungin kanssa kansainvälisen standardin mukaista frisbeegolfkeskusta Suojarinteelle.

Keskus mahdollistaisi arvokisojen hakemisen Äänekoskelle sekä loisi samalla puitteet ammattiohjaajien- ja valmentajien lajikoulutukselle. Yhdistyksen tavoitteena on myös toimia edelläkävijänä talvifrisbeegolfin suhteen koko maassa.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 100 000 euroa ja summa on huomioitu kaupungin ensi vuoden talousarviossa. Kaupunki edellyttää, että ÄFKY hakee radan perustamiseen Viisari-rahoitusta.

Nykyinen frisbeegolfrata sijaitsee Liikuntapuiston alueella, joka toimii myös yleisenä virkistysalueena ja useiden eri lajien harrastuspaikkana. Frisbeegolfin näkökulmasta alueen käyttö ei ole turvallista. Suojarinteelle rakennettava lajikeskus tarjoaisi harrastajille turvallisen harrastuspaikan.

Alustavissa suunnitelmissa keskuksen aluekunnossapito eli alueen nurmikon leikkaus kerran viikossa kesäkauden aikana olisi kaupungin ylläpitämää. Heittopaikkojen ylläpito ja kasvillisuuden poisto olisi puolestaan ÄFKY ry:n talkoohommia.

Rata suunnitellaan luontoarvojen mukaisesti. Olemassa oleva puusto pyritään säilyttämään mahdollisimman pitkälle ja väylän varrella olevat puut suojataan.

Radalle kaavaillaan maltillisen hintaista ratamaksua ja kausikorttia, jolla katettaisiin alueen kunnossapidon kustannuksia.

ÄFKY uskoo, että hanke edistäisi myös lähi- ja kotimaanmatkailua. Äänekosken ja Suolahden radoilla kävi touko-heinäkuussa yhteensä yli 13 000 frisbeegolfaajaa.

Hanke on tarkoitus aloittaa jo tänä syksynä.